Το Βερολίνο στέλνει μήνυμα στις κυβερνήσεις Μαδρίτης και Ρώμης: Ελάτε να συνεργαστούμε




Προσεκτική είναι η γερμανική κυβέρνηση σχετικά με τις εξελίξεις σε Ιταλία και Ισπανία.

Πάντως, σήμερα σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, κάλεσε τις κυβερνήσεις που θα προκύψουν στις δύο χώρες σε μια κοινή συνεργασία.

Αναφερόμενος στην Ιταλία και στον εκεί σχηματισμό κυβέρνησης, επανέλαβε τη θέση της Καγκελαρίου, ότι «είμαστε ανοιχτοί στην προοπτική μιας καλής συνεργασίας με την νέα ιταλική κυβέρνηση. Θέλουμε μια στενή συνεργασία για να προχωρήσουμε μαζί τα θέματα που αφορούν την Ευρώπη, αλλά και τις διμερείς μας σχέσεις».

Σε ό,τι αφορά στην Ισπανία ανέφερε πως «ο σχηματισμός κυβέρνησης στην Ισπανία είναι ευθύνη των Ισπανών. Ελπίζουμε όμως σε μια σταθερή κυβέρνηση. Θα προσφέρουμε και στην νέα ισπανική κυβέρνηση την συνεργασία μας».

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ ευχαρίστησε εκ μέρους της Καγκελαρίου τον κ. Ραχόι για την συνεργασία που είχαν μέχρι τώρα, ενώ γενικότερα για τις εξελίξεις στη νότια Ευρώπη είπε «η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε προκλήσεις. Μόνον με συνεργασία θα λύσουμε τα προβλήματα. Μόνον εάν ακούμε ο ένας τον άλλον. Η Γερμανία θα πράξει ότι μπορεί για να βρεθούν λύσεις».

ΚΥΠΕ
Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ
01/06/2018 15:24

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: