Το καθεστώς Ερντογάν παρακολουθεί 45 εκατομμύρια λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης




Το τμήμα για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο της Τουρκικής Εθνικής Αστυνομίας παρακολουθεί περίπου 45 εκατομμύρια χρήστες κοινωνικών μέσων στη χώρα για πιθανή εγκληματική δραστηριότητα που διαπράττεται μέσω του Διαδικτύου.

Αυτό αναφέρει η Hürriyet Daily News, και όπως δηλώνουν στην εφημερίδα αρχές του αρμόδιου υπουργείου, έχει δημιουργηθεί  τα τελευταία χρόνια ειδικό τμήμα το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με υποθέσεις που αφορούν προσβολές κατά του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Υπάρχουν περίπου 40 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες του Διαδικτύου στην Τουρκία και 45 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τουλάχιστον μία πλατφόρμα κοινωνικών μέσων. Το Twitter είναι το πιο δημοφιλές, ακολουθούμενο από το Facebook και το Instagram.

“Μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016, μας παραπέμφθηκαν περίπου 1,5 εκατομμύρια αναρτήσεις  για εξέταση, συμπεριλαμβανομένων μηνυμάτων στο κρυπτογραφημένο λογισμικό επικοινωνίας Bylock και Eagle  για το  κίνημα Gülen”,  δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Ερντάλ Τσεντικάγια.

Και προσθέτει:

  “Συγκεντρώσαμε πληροφορίες  για περίπου 800.000 αναρτήσεις περιεχομένου και τις διαβιβάσαμε στις αρμόδιες αρχές. Στόχος μας είναι να εξετάσουμε άλλα 800.000 από την αρχή του νέου έτους. Εξετάζουμε περίπου 20.000 αναρτήσεις  εβδομαδιαίως και λαμβάνουμε 10.000 κάθε εβδομάδα “.

Πηγή: Hurriyet daily news

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: