Θα έχουμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση αύριο, δηλώνει ο Τραμπ μετά τις συνομιλίες με τον Λι (video)




Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λουνγκ σήμερα το πρωί, μία ημέρα πριν την ιστορική σύνοδο κορυφής με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ- Ουν.
Μετά το τέλος της κατ’ ιδίαν συνάντησής τους οι δύο άνδρες βγήκαν από την επίσημη κατοικία του Λι και αντάλλαξαν χειραψία, ενώ πόζαραν στις κάμερες προτού αναχωρήσουν για ένα γεύμα εργασίας παρουσία αξιωματούχων από τις ΗΠΑ και τη Σιγκαπούρη.
Κανένας από τους δύο δεν έκανε δηλώσεις, όμως καθώς κάθονταν ο Τραμπ ακούστηκε να λέει στον Λι: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση, κυρίως αύριο, και πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά».
Στο μεταξύ τα μέλη της αμερικανικής αντιπροσωπείας που συνοδεύει τον Τραμπ ολοκλήρωσαν στο ξενοδοχείο Ritz Carlton μια συνάντηση που διήρκησε περισσότερες από δύο ώρες με Βορειοκορεάτες αξιωματούχους.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο Σουνγκ Κιμ, νυν πρεσβευτής των ΗΠΑ στις Φιλιππίνες και πρώην πρεσβευτής στη Νότιας Κορέα. Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι οι συζητήσεις ήταν «ουσιαστικές και λεπτομερείς».
Αργότερα σήμερα αναμένεται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου ανώτεροι Αμερικανοί αξιωματούχοι.
Ο Λι συναντήθηκε χθες Κυριακή το απόγευμα με τον Κιμ, λίγες ώρες αφού ο Βορειοκορεάτης ηγέτης έφτασε στη Σιγκαπούρη.

Το προφίλ των Τραμπ και Κιμ λίγες ώρες πριν από την κρίσιμο ραντεβού: Ομοιότητες και διαφορές

11/06/2018 10:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ- DPA
Σιγκαπούρη, Σιγκαπούρη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: