Τα είπαν Γκερασίμοφ και Ντάνφορντ: Στο επίκεντρο οι διμερείς σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας




Ο αρχηγός του ρωσικού Γενικού Επιτελείου στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ κι ο πρόεδρος του Μεικτού Στρατιωτικού Επιτελείου των ΗΠΑ, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ συναντήθηκαν στο Ελσίνκι, όπου συζήτησαν τα τρέχοντα ζητήματα που υπάρχουν στο διμερές πλαίσιο των αμυντικών σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας.

Οι δύο υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί, συμφώνησαν ότι θα πρέπει να έχουν τακτικές επαφές προς αποφυγή ατυχημάτων σε περιοχές όπου οι στρατιωτικοί των δύο χωρών επιχειρούν και βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μεικτού Στρατιωτικού Επιτελείου των ΗΠΑ.

Οι Ντάνφορντ και Γκερασίμοφ, συζήτησαν τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα μεταξύ των ρωσικών δυνάμεων που βρίσκονται στην Συρία και των δυνάμεων της Συμμαχίας που επιχειρούν στην Συρία υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, ενώ «αντάλλαξαν επίσης απόψεις για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αμερικανο-ρωσικές σχέσεις στον στρατιωτικό τομέα και την τρέχουσα κατάσταση στον τομέα της διεθνούς ασφάλειας στην Ευρώπη και σε άλλες σημαντικές περιοχές».

Λεπτομέρειες των συνομιλιών που είχαν οι δύο αξιωματούχοι, όπως συμφωνήθηκε δεν θα ανακοινωθούν, όπως είχε γίνει και κατά το παρελθόν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο Γκεράσιμοφ και ο Ντάνφορντ κατά την συνάντηση τους στο Ελσίνκι συζήτησαν διάφορες πτυχές της κρίσης στην Συρία, θέματα μείωσης της έντασης και των εγγυήσεων που αφορούν την ασφάλεια στην Ευρώπη. Επίσης οι δύο αξιωματούχοι «επεσήμαναν την σημασία της σταθεροποίησης το ταχύτερο δυνατόν της κατάστασης στην Συρία».

Πέρα από την συνάντησή τους, οι δύο στρατηγοί αναμένεται να έχουν ξεχωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Φιλανδίας Σάουλι Νιινίστο, αλλά και τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων Γιάρμο Λίντμπεργκ.

Η συνάντηση Ντάνφορντ και Γκερασίμοφ πραγματοποιήθηκε στην έπαυλη Κένιγκστεντ που ανήκει στην φιλανδική κυβέρνηση και βρίσκεται στην πόλη Βαντάα κοντά στο Ελσίνκι.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

08/06/2018 20:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ TASS,AFP
Μόσχα, Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: