Τα ανομήματα των προηγουμένων δεν ξεπλένουν τις πομπές των σημερινών στο Σκοπιανό




Του Γιώργου Χαρβαλιά 

Μετά και την τελευταία θεατρική παράσταση στη βουλή, ανάθεμα κι αν υπάρχει Έλληνας που να μπορεί να πει με σιγουριά ποιο από τα σημερινά πολιτικά κόμματα νοιάζεται πραγματικά για την Μακεδονία και την διαφύλαξη της ιστορικής της κληρονομιάς.
Δυστυχώς η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε δήθεν για λόγους εθνικής ευαισθησίας η Νέα Δημοκρατία, κατέληξε σε έναν ασύλληπτο διαγωνισμό πειστηρίων ενδοτισμού και εθνικής μειοδοσίας. Των σημερινών που ανερυθρίαστα ομολογούν ότι παρέδωσαν την ταυτότητα στον Ζαεφ με τη λογική “ε, τι να κάνουμε, οι διαπραγματεύσεις μοιραία οδηγούν και σε συμβιβασμούς” και των χθεσινών που ήταν έτοιμοι να ξεπουλήσουν και το erga omnes, αλλά σκόνταψαν στην αδιαλλαξία της τότε Σκοπιανής κυβέρνησης.

Το έχω ξαναγράψει γιατί τυχαίνει να το γνωρίζω καλά. Παρότι ο τρόπος και η ταχύτητα με την οποία αποχαρακτηρίστηκαν απόρρητα έγγραφα για ευαίσθητες διπλωματικές διαβουλεύσεις του “χθες”, θυμίζουν εντόνως…”Μαδουριστάν” και όχι ευνομούμενο κράτος με συνέχεια και συνέπεια στην επιδίωξη εθνικών στόχων, τα χαρτιά δικαιώνουν τον Κοτζιά και όχι τη Ντόρα. Κι ας σκίζει τα ρούχα της η κ. Μπακογιάννη.

  • Είναι σαφές ότι σε κάποιες στιγμές της κουβέντας με τους Σκοπιανούς φλέρταρε με το όνομα “Μακεδονία-Σκόπια” και σαφέστατο ότι υπονόμευσε το erga omnes, περιορίζοντας το στις διεθνείς, χρήσεις.

Τέλος χωρίς καμία αμφιβολία, η ίδια πρότεινε να προσδιορίζονται οι γείτονες ως “makedonski”, χωρίς καν να απαιτήσει αναθεώρηση του σκοπιανού Συντάγματος. Και αυτά τα γράφει χαρτί και καλαμάρι ελληνικό τηλεγράφημα με την υπογραφή του πρέσβη Παρασκευόπουλου. Ούτε αμερικανικό, ούτε ρωσικό, ούτε κινεζικό. Καλύτερα λοιπόν η συγκεκριμένη να λουφάξει γιατί εκθέτει και τον αδελφό της.

Αντιπαράθεση Κοτζιά με την Ντόρα για τα έγγραφα που κατατέθηκαν στη Βουλή

Επιπλέον ο Κοτζιάς μέσα στον χαρτοπόλεμο που ξεκίνησε, άφησε να εννοηθεί ότι υπήρξε ελληνική κυβέρνηση που επιχείρησε να επιβάλει όνομα ως τετελεσμένο από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σε συνεννόηση με ξένη δύναμη.

  • Δηλαδή επιχείρησε διαπράξει το έγκλημα της εθνικής προδοσίας (γιατί εδώ δεν μιλάμε για ενδοτισμό,  αλλά για ενεργή υπονόμευση των συμφερόντων της χώρας).

Αναμένω περαιτέρω διευκρινίσεις επί αυτής της σοβαρότατης καταγγελίας. Αν θέλει ο Κοτζιάς να παριστάνει τον ξύπνιο και ανοίγει τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει κιόλας να τα κλείνει με ότι αυτό συνεπάγεται. Όχι να τα μισοβγάζει απ´ το συρτάρι για να περάσει τον κάβο μιας συζήτησης στη βουλή και μετά να τα ξεχνάει. Συνεννοηθήκαμε;

Και σε κάθε περίπτωση τα ανομήματα των προηγούμενων δεν ξεπλένουν τις πομπές των σημερινών. Άλλωστε αυτοί οι τελευταίοι χρεώνονται έναντι της ιστορίας τις υπογραφές…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

H “Συμφωνία των Πρεσπών” που υπέγραψαν Ελλάδα και Σκόπια μέσα από φωτογραφίες και βίντεο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: