Συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τον Διοικητή της Τράπεζας Αναπτύξεως, Ρόλφ Βένζελ




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Διοικητή της Τράπεζας Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Διοικητή της Τράπεζας Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Ρολφ Βένζελ, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Βενζέλ, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε, μεταξύ άλλων, ότι εξέφρασε στον Πρόεδρο τη συνεχιζόμενη στήριξη της Τράπεζας στην οικονομία της Κύπρου, προσθέτοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να κάνουμε περισσότερα μέσα στις επόμενες εβδομάδες και μήνες».

Είπε ακόμη ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού ενώ ανέφερε τις απόψεις του για τις προοπτικές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Σημείωσε ότι κατά τη συνάντηση συζήτησαν, επίσης, την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη και θέματα που άπτονται του επικείμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα γίνει στο τέλος Ιουνίου.

Ο κ. Βενζέλ επεσήμανε ότι συνεχάρη τον Πρόεδρο και τον Υπουργό Οικονομικών για την ισχυρή ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας, λόγω και της μεγάλης αύξησης του τουρισμού, σημειώνοντας και την ενίσχυση του τραπεζικού τομέα της Κύπρου. Είπε, ωστόσο, ότι περισσότερα μπορούν να γίνουν για το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, προσθέτοντας όμως ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε καλό δρόμο για αντιμετώπιση του θέματος.

Ερωτηθείς ανέφερε ότι η Τράπεζα Αναπτύξεως του ΣτΕ προσβλέπει στην ανάληψη έργων στην Κύπρο που αφορούν σε διάφορους τομείς, όπως είναι οι υποδομές και η εκπαίδευση, και για αυτό τον σκοπό βρίσκεται σε επαφή με διάφορα Υπουργεία.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: