Συγκλίνει η Μέρκελ στις γαλλικές θέσεις για την μεταρρύθμιση της ΕΕ, λέει το Ελιζέ




H Άγγελα Μέρκελ «προσεγγίζει τις γαλλικές θέσεις» για τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης, επισήμανε με ικανοποίηση το Ελιζέ, στον απόηχο συνέντευξης που παραχώρησε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης θα έχουν διμερείς συνομιλίες στο περιθώριο της G7 στον Καναδά την 8η και 9η Ιουνίου, για να συζητήσουν κυρίως αυτό το θέμα, διευκρίνισε η γαλλική προεδρία.

Οι δύο ηγέτες προβλέπεται να παρουσιάσουν έναν κοινό οδικό χάρτη για τη μεταρρύθμιση της Ευρώπης, στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την 28η-29η Ιουνίου.

Η Άγγελα Μέρκελ επισήμανε, στη συνέντευξη που παραχώρησε, ότι υποστηρίζει την αρχή ενός προϋπολογισμού επενδύσεων για την ευρωζώνη, αν και πιο περιορισμένο απ’ όσο θα επιθυμούσε το Παρίσι, όπως και ένα σύστημα δανείων για τα κράτη που βρίσκονται σε δυσκολία.

«Πρόκειται για μια θετική κίνηση που μαρτυρά την ευρωπαϊκή δέσμευση της καγκελαρίου και της κυβέρνησής της» τονίζεται από το Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Αυτός είναι ο μοναδικός πιθανός δρόμος για την ενίσχυση της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς παραμένουμε πλήρως δεσμευμένοι σε αυτό με το ίδιο επίπεδο φιλοδοξίας».

Οι δύο χώρες «πρέπει επίσης να εργαστούν τις επόμενες εβδομάδες» για να προετοιμάσουν τον κοινό οδικό χάρτη, σημειώνει το Παρίσι.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

03/06/2018 20:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP-Reuters
Παρίσι, Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: