Στην άσκηση “Επίλαρχος Κωνσταντίνος Τζαβέλας” στον Έβρο ο Α/ΓΕΣ: Εντυπωσιακές εικόνες

Στιγμιότυπο από την ΤΑΜΣ “Επίλαρχος Κωνσταντίνος Τζαβέλας” – Πηγή: ΓΕΣ
Την ώρα που προετοιμάζεται πυρετωδώς η Ελληνική αποστολή για την Αίγυπτο για να πάρει μέρος στη διμερή άσκηση «Μέδουσα 6», ήδη Αξιωματικοί από τη σύμμαχη χώρα βρέθηκαν στον Έβρο μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή στο πλαίσιο μεγάλης άσκησης από στρατεύματα τόσο της περιοχής όσο και από αεροκίνητες μονάδες. Φέτος είναι χρονιά που υλοποιείται ένα σημαντικό πρόγραμμα Στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου.

Η άσκηση εξέτασε τις διαδικασίες και τεχνικές διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων από ίλη αρμάτων. Στην άσκηση πήρε μέρος προσωπικό και μέσα από την 23η Ταξιαρχία, ελικόπτερα Apache, μεταφορικά χιουι από την 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού
Οι επιτελείς που παρακολούθησαν την άσκηση τόνιζαν πως φάνηκε το επιθετικό πνεύμα των στελεχών του Στρατού Ξηράς.

Από τις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΣ παρατηρεί κανείς πως έγιναν πολλές κινήσεις αρμάτων μάχης στο πεδίο των ασκήσεων και εντυπωσιακές βολές ενώ την ίδια ώρα η επιθετική κίνηση του χαλύβδινου θώρακα της χώρας μας υποστηρίζονταν από τα ελικόπτερα Apache που έκαναν βολές με τους πυραύλους Hellfire. Λίγο αργότερα αερομεταφερόμενα στελέχη έφτασαν για την πλήρη εκκαθάριση της περιοχής.

Την ίδια ώρα διεξάγονταν ασκήσεις σε όλο το μήκος του Αιγαίου σε μικτά σενάρια αντιμετώπισης εχθρικού αεροπρογεφυρώματος και ταυτόχρονου επεισοδίου με δυνάμεις που φτάνουν από τη θάλασσα σε Ελληνικό νησί.
Ελικόπτερα της Αεροπορίας στρατού τόσο επιθετικά όσο και μεταγωγικά προσομοίωσαν τις εχθρικές δυνάμεις που αντιμετωπίστηκαν από στελέχη και οπλίτες των νησιών.

Σημαντικό ήταν πως ενεργοποιήθηκαν ακόμη και οι φρουρές των μικρών νησιών οι οποίες ενισχύθηκαν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από δυνάμεις που έφτασαν από τα μεγαλύτερα νησιά τόνιζαν ανώτατες πηγές που είναι επιφορτισμένες με τον συντονισμό των δυνάμεων στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ρεπορτάζ: HellasJournal

Συνεχείς ασκήσεις του στρατού Ξηράς σε όλη τη χώρα: Στον Έβρο ο Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδης Στεφανής

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal