Στην Αίγυπτο κυβέρνηση και Βουλή αρχίζουν έρευνα για την εικόνα που παρουσίασε η εθνική ομάδα στο Μουντιάλ




Έρευνα για την εικόνα που παρουσίασε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αιγύπτου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, δεχόμενο τρεις ήττες, αποφάσισε να ξεκινήσει το Υπουργείο Νεολαίας και Αθλητισμού, σύμφωνα με δηλώσεις του νέου αρμόδιου Υπουργού Άσραφ Σόμπχι, στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τις οποίες επικαλείται η «Αλ Αχράμ».

Να σημειωθεί ότι παρόμοια έρευνα έχει ήδη ξεκινήσει και η Επιτροπή Αθλητικών θεμάτων του Κοινοβουλίου της χώρας.

«Δε θα αφήσουμε την κατάσταση να περάσει τόσο απλά, φυσικά» ανέφερε ο κ. Σόμπχι ο οποίος αποτέλεσε παλαιότερα μέλος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Στο ίδιο ρεπορτάζ, η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Αλ Αχράμ» δε κρύβει τη λύπη της, που «η εθνική ομάδα της Αιγύπτου, έχοντας κερδίσει τεράστια υποστήριξη από τους ανθρώπους, τους επενδυτές και την κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, απέτυχε να εξασφαλίσει έστω και μία νίκη στον όμιλό της, χάνοντας 1-0 από την Ουρουγουάη, 3-1 από την οικοδέσποινα Ρωσία και 2-1 από τη Σαουδική Αραβία».

Από την πλευρά της, η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή χαρακτήρισε την πρώτη εδώ και 28 χρόνια εμφάνιση των «Φαραώ» στο πιο σημαντικό αθλητικό γεγονός, ως μία «αισχρή εκπροσώπηση» και την ήττα ως «ταπεινωτική», κατηγορώντας την ποδοσφαιρική ομοσπονδία για «σοβαρά παραπτώματα». Τονίζεται ότι μετά την οργή των πολιτών που προκάλεσε η εικόνα της Αιγύπτου στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η αρμόδια Αιγυπτιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή θα θέσει στο «μικροσκόπιο» διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων θέματα παράνομων απολαβών, ζητήματα με συμβάσεις χορηγίας και έλλειψη διαφάνειας στο σύστημα έκδοσης εισιτηρίων.

ΚΥΠΕ – Νίκος Κάτσικας
Αίγυπτος/ΚΑΪΡΟ 26/06/2018 18:34

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: