Στα άκρα για το μεταναστευτικό η σύγκρουση Μέρκελ – Ζεεχόφερ: Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση




Μετά από πολυήμερες συζητήσεις με τον Υπουργό Εσωτερικών και Πρόεδρο του CSU Χορστ Ζεεχόφερ για την πολιτική ασύλου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η Καγκελάριος και Πρόεδρος της CDU Άγγκλα Μέρκελ θα παραχωρήσει το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία της CDU, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πριν το μεσημέρι συνέρχονται πρώτα τα ηγετικά όργανα των δύο αδελφών κομμάτων στο Βερολίνο και στο Μόναχο, προκειμένου να διαβουλευτούν για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Ένωσης και θα μπορούσε να δυναμιτίσει την κυβέρνηση του μεγάλου συνασπισμού.

Σήμερα το πρωί συνέρχεται στο Μόναχο το προεδρείο του CSU. Αναμένεται να ανάψει πράσινο φως στον Χορστ Ζεεχόφερ για υλοποίηση της πρότασής του να απωθεί μελλοντικά στα σύνορα αιτούντες άσυλο που έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλη χώρα της ΕΕ. Παραμένει όμως ανοιχτό από πότε θα εφαρμοστεί κάτι τέτοιο. Η Καγκελάριος Α. Μέρκελ απορρίπτει τις μονομερείς εθνικές ενέργειες στον τομέα της προσφυγικής πολιτικής και ποντάρει στην εξεύρεση λύσης υπό την αιγίδα της ΕΕ. Γι’ αυτό επιδιώκει διμερείς συμφωνίες με κράτη όπως η Ιταλία, η Αυστρία ή η Ελλάδα για την απώθηση προσφύγων,τονίζει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

18/06/2018 12:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: