Σήμερα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα κατά της χρήσης του όρου “Μακεδονία” στα Σκόπια




Σε περισσότερες από είκοσι πόλεις σε όλη την Ελλάδα έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη συλλαλητήρια για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και τη χρήση του όρου ‘Μακεδονία”

Συγκέντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας αλλά και στη νησιωτική και την υπόλοιπη Ηπειρωτική χώρα

Στην Βόρεια Ελλάδα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε:

Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Πέλλα, Έδεσσα, Βέροια, Κατερίνη. Φλώρινα, Πτολεμαΐδα, Καστοριά, Σιάτιστα.

Στην υπόλοιπη χώρα σε Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Θήβα, Χαλκίδα, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Κω.

Η Κυβέρνηση προσπαθει να χαμηλώσει τους τόνους και δηλώνει οτι τα συλλαλητήρια δεν καθορίζουν την εξωτερική και εθνική πολιτική.
«Αναγνωρίζουμε το ιερό δικαίωμα του οποιουδήποτε να κινητοποιείται, να διαδηλώνει, να εκφράζει την αντίθετή του, την επιφύλαξή του, την απόρριψή του στην κυβερνητική πολιτική ή σε οποιαδήποτε άλλη πολιτική. Αλλά, από εκεί και πέρα, υπάρχει μια εθνική γραμμή, την οποία υπηρετούμε, με τη διαπραγμάτευση που έχουμε κάνει τους τελευταίους τέσσερις μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά (Ραδιόφωνο 24/7) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατίας αν και επίσημα δεν συμμετέχει στα συλλαλητήρια εν τούτοις ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι όποιος θέλει είναι ελεύθερος να συμμετέχει.

Αγωνία των διοργανωτών είναι μήπως στις συγκεντρώσεις παρειφρήσουν ακραία εθνικιστικά στοιχεία που αμαυρώσουν το μήνυμα των συγκεντρώσεων.

Το επίκεντρο των συλλαλητηρίων στην Βόρεια Ελλάδα αναμένεται να είναι η Αρχαία Πέλλα γενέτειρα του Μεγάλου Αλέξανδρου, όπου θα φτάσουν διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη και αλλού, ενώ και στη Λάρισα έχουν φτάσει από σήμερα διαδηλωτές από την Κρήτη.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: