Επεισόδια και δακρυγόνα στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, κατά της συμφωνίας Ελλάδας – Σκοπίων




Νεώτερη ενημέρωση: Ολοκληρώθηκε, λίγο μετά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό με την πΓΔΜ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα «κάτω τα χέρια απ’ τη Μακεδονία».

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου όταν ομάδες διαδηλωτών πετώντας πέτρες και φωτοβολίδες συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις προσπαθώντας να ανέβουν στην μπροστινή είσοδο της Βουλής. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Το «παρών» έδωσαν κι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός και Ηλίας Παναγιώταρος.

Νεότερη ενημέρωση: Νέα επεισόδια μικρής έκτασης σημειώθηκαν πριν από λίγο έξω από τη Βουλή. Ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να προσεγγίσει, από τη δεξιά πλευρά εισόδου, το κτίριο του Κοινοβουλίου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους απωθούν με τη ρίψη δακρυγόνων. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ελαφρώς ένας διαδηλωτής.>

Αυτή τη στιγμή οι διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό.

Παλαιότερη ενημέρωση: Σε εξέλιξη αυτή την ώρα συλλαλητήριο στο Σύνταγμα κατά της συμφωνίας Ελλάδας- Σκοπίων για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες και σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη συμφωνία.
Με καλέσματα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Επιτροπή για την ελληνικότητα της Μακεδονίας καλεί τους πολίτες σε μαζικές συγκεντρώσεις σήμερα στο Σύνταγμα καθώς επίσης κι αύριο στο Πισοδέρι στις Πρέσπες.

Ένταση έξω από τη Βουλή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων για το ονοματολογικό της πΓΔΜ από την “Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας”, πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα, Σάββατο 16 Ιουνίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο έξω από τη Βουλή, όταν ομάδα διαδηλωτών συγκρούστηκε με αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.

Κλειστές είναι αυτή τη στιγμή η λεωφόρος Αμαλίας και η Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος της Βουλής, καθώς σε εξέλιξη είναι συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος κατά της συμφωνίας Ελλάδας- Σκοπίων για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

https://hellasjournal.com/2018/06/i-quot-machi-quot-ton-politikon-archigon-sti-voyli-gia-tin-protasi-dyspistias-live/

16/06/2018 17:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: