Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις: Ξενύχτησαν σε επιτελεία και μονάδες λόγω τουρκικών εκλογών




Ρεπορτάζ: Hellas Journal

Στο Εθνικό κέντρο επιχειρήσεων διανυκτέρευσαν οι περισσότεροι εκ των ανώτατων της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, το ίδιο και οι επιτελείς μεγάλων και σημαντικών σχηματισμών σε όλη την Ελλάδα με σκοπό να παρακολουθούν κάθε κίνηση από την πλευρά της Άγκυρας και να διαχειρίζονται τις όποιες πληροφορίες φτάνουν στο γραφείο στο οποίο βρίσκονται και βλέπουν πως ολοκληρώθηκε η προεκλογική εκστρατεία αλλά και ποιο το κλίμα στις τουρκικές εκλογές που ξεκίνησαν ήδη.

Αυτές οι εκλογές έχουν μεγάλη σημασία σημειώνουν ανώτατα στελέχη από το στρατηγείο της οδού Μεσογείων και επειδή το παρελθόν, το πρόσφατο, διδάσκει πολλά, εμείς οφείλουμε να επαγρυπνούμε. Παρ’ όλα αυτά τονίζουν οι ίδιες πηγές, πως αυτή τη στιγμή όλες οι πληροφορίες που φτάνουν σ’ αυτούς συγκλίνουν στο γεγονός πως οι Τούρκοι ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με την εκλογική διαδικασία.

Οι περισσότεροι από τους ανωτάτους στο Ελληνικό πεντάγωνο σημειώνουν πως εδώ και αρκετό διάστημα οι Τούρκοι- με εξαίρεση τις παραβιάσεις του FIR Αθηνών, τις υπερπτήσεις και τις κορώνες προεκλογικής ρητορικής- δεν έχουν προχωρήσει σε καμία απολύτως πρόκληση και γνωρίζουν καλά πως οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται διαρκώς σε εγρήγορση έτοιμες για οποιαδήποτε απάντηση.

Παρ όλα αυτά οι φύλακες έχουν γνώση και γι αυτό το λόγο σε όλες τις μονάδες της παραμεθορίου ήδη έχει σταλεί ακόμη και εγγράφως η διαταγή αυξημένης εγρήγορσης και επιφυλακής με φόντο τις Τουρκικές εκλογές.

Ουσιαστικά οι Έλληνες ανώτατοι αξιωματικοί ζητούν να υπάρξει η «κρίσιμη» πληροφορία αρκετά νωρίς, όπως είχε γίνει και κατά την εκδήλωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος που όλα τα αυτιά και τα μάτια κυρίως των στελεχών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αμέσως έστρεψαν και παρατηρούσαν τις απέναντι κινήσεις και αμέσως είχε σημάνει ο συναγερμός σε όλα τα στρατόπεδα με αποτέλεσμα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να δηλώσουν μεγάλη ετοιμότητα για διαχείριση κρίσης σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Μέτρα- αχρείαστα- έχουν παρθεί και τώρα και όλο αυτό μας εξηγούσαν στρατιωτικές πηγές δεν είναι παράλογο αν σκεφτεί κανείς πως από τον περασμένο Οκτώβριο η Τουρκία δεν έχει σταματήσει τις προκλήσεις σε κάθε επίπεδο. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν επίσης πως για αυτό το μεγάλο διάστημα, το προσωπικό έχει καταπονηθεί αρκετά με διαρκείς ασκήσεις επιφυλακής και εκτέλεση κάθε είδους σεναρίων, άρα αυτή τη στιγμή εκείνο που θέλουμε είναι να έχουμε ήρεμο το κάθε στέλεχός μας και γι αυτό τον λόγο επειδή έχει αποδείξει ο καθένας ξεχωριστά τον επαγγελματισμό του, μπορούμε να είμαστε πολύ ήσυχοι για την αθόρυβη δουλειά που αφορά την ασφάλεια της χώρας στην εσχατιά της Ελλάδας.

Σε κάθε περίπτωση το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης κάθε κίνησης με χιλιάδες μάτια πάνω του επαγρυπνά όπως και μεγάλος αριθμός στελεχών κατώτερων, ανώτερων και ανώτατων αποκρυπτογραφεί κάθε είδους πληροφορία, σχεδιάζει και θέτει φρουρές σε αυξημένη επιφυλακή

“Τρέμει” το πόρισμα των παρατηρητών του ΟΑΣΕ ο Ερντογάν: Ξεκίνησε εκστρατεία αποδόμησης τους

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: