“Οι διαφορές μας με τη σημερινή κυβέρνηση στο Σκοπιανό”: Η παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή




Το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή προέβη σε μια τοποθέτηση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μετά από σχετική ερώτηση για το σκοπιανό. 

Ειδικότερα στην απάντηση σχετικής ερώτησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το σκοπιανό, από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή επισημαίνονται τα εξής:

«Η ομιλία της κας Μπακογιάννη αποτυπώνει με ακρίβεια το πλαίσιο της πολιτικής της τότε κυβέρνησης για το θέμα των Σκοπίων, με κατάληξη το Βουκουρέστι, όπως και τις ουσιώδεις διαφορές της από την πολιτική και την τακτική της σημερινής κυβέρνησης».

Η Ντόρα Μπακογιάνη

Στην τοποθέτηση της μεταξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη αφού αναφέρθηκε στις πιέσεις που δέχθηκε η κυβέρνηση Καραμανλή από τον διεθνή παράγοντα προκειμένου να υπάρξει λύση στο ζήτημα, δήλωσε ότι η τότε κυβέρνηση είχε δύο στόχους:

«Πρώτον να μη γίνει το Σκοπιανό θέμα εσωτερικής αντιπαράθεσης» και δεύτερον να δημιουργηθεί εθνικό μέτωπο. «Γι’ αυτό ενημέρωσα όλους του πολιτικούς αρχηγούς, πριν ξεκινήσουμε τη διεθνή εκστρατεία ενόψει του Βουκουρεστίου. Γι’ αυτό παρουσιάσαμε την πρότασή μας στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Γι’ αυτό καταθέσαμε το σχέδιό μας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με πρόεδρο, μάλιστα, κατά ιστορική ειρωνία, τον κ. Καμμένο. Εκεί εξασφαλίσαμε τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων, εκτός βεβαίως του ακραίου ΛΑΟΣ. Επρόκειτο, άλλωστε, για θέμα μέγιστης συναισθηματικής φόρτισης που εύκολα θα μπορούσε να διχάσει τον ελληνικό λαό».

Πανηγυρίζετε μια κακή συμφωνία, είπε η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη

16/06/2018 11:32
ΑΠΕ-ΜΠΕ
N. Αρμένης
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: