Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις μιλάει από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τη πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

«Πρόταση θυμηδίας» χαρακτήρισε ο Κώστας Ζουράρις την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ

«Εγώ είμαι Κωσταντινοπολίτης. Δεν θα ψηφίσω τα ελάττω (σ.σ. τα λιγότερα), αν χρειαστεί να ψηφίσω».
Με αυτή τη φράση έκλεισε την τοποθέτηση του ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της πρότασης δυσπιστίας της ΝΔ κατά της κυβέρνησης.

Από την άλλη ωστόσο, ο κ. Ζουράρις χαρακτήρισε «υποδειγματική και ρωμαλέα την επιχειρηματολογία του πρωθυπουργού» στη συνέντευξη που έδωσε στην ΕΡΤ και πως «συγκινήθηκε μέχρι δακρύων», όταν άκουσε τον πρωθυπουργό να λέει «δεν φοβάμαι τις διαδηλώσεις, τις σέβομαι».

Για την ίδια την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ, ο κ. Ζουράρις την χαρακτήρισε «πρόταση θυμηδίας», σημειώνοντας ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί» ή «φωνάζει ο κλέφτης να φύγει ο νοικοκύρης».

Παράλληλα επιτέθηκε, τόσο στη ΝΔ όσο και στο ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τα ότι κυβέρνησαν 50 χρόνια και οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία εν καιρώ ειρήνης. «Από το 2010-2014 διαχειριστήκατε πέντε τακτικούς Προϋπολογισμούς και κατορθώσατε να στείλετε 250.000 νέους και άλλους 200.000 πολίτες στο εξωτερικό. Αυτά τα αίσχη που δημιουργήθηκαν στα 50 χρόνια ενσωματώνονται στη δική σας δυσπιστία, προς τον εαυτό σας», ανέφερε ο κ. Ζουράρις και πρόσθεσε:

«Στείλατε τη χώρα στο ντουβάρι με τέτοια απίστευτη χρεοκοπία και μετανάστευση εν καιρώ ειρήνης. Αυτό συνιστά τη χειρότερη κυβέρνηση. Η πρόταση δυσπιστίας σας δεν έχει μόνο στοιχεία θυμηδίας, αλλά και στοιχεία εξόχως προσβλητικά. Εμείς μέσα στα στοιχεία της καταστροφής, προσπαθήσαμε να κάνουμε μπαλώματα, να διορθώσουμε, να αμβλύνουμε την κατρακύλα».

Περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα εδώ

14/06/2018 22:23
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Νατάσα Θωμά
Αθήνα, Greece

Be the first to comment on "«Πρόταση θυμηδίας» χαρακτήρισε ο Κώστας Ζουράρις την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*