Πρόταση δυσπιστίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης




Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης θα καταθέσει αμέσως μετά την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την τέταρτη αξιολόγηση.

“Προκαλώ τον κύριο Τσίπρα που κρύβεται, αν τολμά να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης απέναντι στην κυβέρνηση, όπως έκαναν όλοι οι προκάτοχοί σας για να δούμε εάν υπάρχουν 151 βουλευτές να πουν “ναι” στη συμφωνία. Σας προκαλώ γιατί σήμερα αναμετριόμαστε όλοι με την ιστορία”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Ακολουθήσατε πειθήνια τις εντολές των δανειστών”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κλείνει το θέμα με τα Σκόπια επειδή το ζητά ο διεθνής παράγοντας

“Θέλουμε λύση και σταθερότητα στα Βαλκάνια, αλλά με λύση που δεν θα θίγει τα εθνικά μας συμφέροντα”, είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε πως “Η αποδοχή της Μακεδονικής Γλώσσας και της Μακεδονικής ταυτότητας συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση”.

“Με τη συμφωνία που φέρνετε οι κάτοικοι της γειτονικής χώρας θα ονομάζονται Μακεδόνες…και αυτό έρχεται σε αντίθεση με το αίσθημα του ελληνικού λαού”, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπογράμμισε ότι πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα του ελληνικού λαού και να μην υπάρξουν νέες πληγές στη χώρα.

“Καταγράφεται μια δεδηλωμένη διάσταση εντός της κυβέρνησης, αλλά ο κύριος Τσίπρας ετοιμάζεται να υπογράψει τη συμφωνία στις Πρέσπες”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Συζητήσατε τη συμφωνία στο υπουργικό συμβούλιο ή στην Κουμουνδούρου με τους συντρόφους σας που ήθελαν το σκέτο Μακεδονία;”

“Ανέντοιμο να παραδίδει η κυβέρνηση τη χώρα για να μην παραδώσετε εσείς την εξουσία”, υπογράμμισε ο κύριος Μητσοτάκης και επιτέθηκε κατά του Πάνου Καμμένου λέγοντας πως είναι υπουργός των προνομίων και των ταξιδιών. “Έχω υποχρέωση να προσπαθήσω να αποτρέψω αυτό τον κατήφορο. Υπό τις παρουσες συνθήκες”.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: