Πρόκριση τεσσάρων αθλητών/αθλητριών της Κύπρου στους τελικούς των Μεσογειακών




Σημαντική επιτυχία σημείωσε το άθλημα του Θαλάσιου Σκι στην Ταραγόνα, ύστερα από την πρόκριση και των τεσσάρων αθλητών/αθλητριών στους τελικούς της Κυριακής.

Οι Ανδρέας Γεωργίου και Γιάννης Κόκκινος στους Άνδρες κα η Φλωρεντία Λοϊζίδου και Στέλλα Αναστάση στις Γυναίκες, στους προκριματικούς (2 γύροι) αγώνες θαλάσσιου σκι στο Σλάλομ προκρίθηκαν όλοι στον τελικό, δίνοντας χαρά στην κυπριακή αποστολή, και δέχτηκαν τα εύσημα από τους διοργανωτές για τη συνολική παρουσία.

Σύμφωνα με την ΚΟΕ, οποιοδήποτε μετάλλιο θα θεωρηθεί τεράστια επιτυχία, παρά τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν απέναντι σε μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος τόσο οι έμπειροι Ανδρέας Γεωργίου και Γιάννης Κόκκινος, όσο και οι νεαρότερες Φλωραντία Λοϊζίδου και Στέλλα Αναστάση.

Οι δύο «μικρές» της ομάδας, έχουν σημειώσει επιτυχίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες. Η 13χρονη Λοϊζίδου και η 14χρονη Αναστάση είναι οι πιο μικρές αθλήτριες των αγώνων στο Θαλάσσιο Σκι αλλά αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για να ξεπεράσουν αρκετές αθλήτριες. Η Λοϊζίδου με την 5η ΄θέση που κατέλαβε, κοιτάζει ακόμη ψηλότερα στον αυριανό τελικό, ενώ η Αναστάση κατάφερε και αυτή να μπει ως 10η στον τελικό. Αντίστοιχα την πρόκριση εξασφάλισαν ο Ανδρέας Γεωργίου (7ος) και οΓιάννης Κόκκινος ως 10ος.
Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες συμμετείχαν 17 συνολικά αθλητές.

Οι αγώνες διεξάγονται στην «Marina Port Tarraco», που ανήκουν σε ιδιώτη, η εταιρείες του οποίου είναι εκ των χορηγών των αγώνων. Έτσι το Θαλάσσιο Σκι διεξάγεται στο χώρο εκείνο, παρόλο που δεν είναι ο πλέον κατάλληλος για το αγώνισμα, αφού ο άνεμος σηκώνει λίγο κύμα, που δυσκολεύει τις προσπάθειες των αθλητών.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΣΚΙ (23/6)
Ανδρών Ανδρέας Γεωργίου 3,5/14/55 Προκρ. 7/17
Ανδρών Γιάννης Κόκκινος 5/16/55 Προκρ. 10/17
Γυναικών Φλωρεντία Λοϊζίδου 3/16/52 Προκρ. 5/17
Γυναικών Στέλλα Αναστάση 2/18/52 Προκρ. 10/17

Σημ: 3,5/14/55 : 3,5 μπάλες στα 14 μέτρα σχοινί στα 55 χιλ ταχύτητα σκάφους

Περισσότερες ειδήσεις από Κύπρο

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
23/06/2018 21:03

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: