Προκλητικές υποδείξεις από το τουρκικό ΥΠΕΞ για την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα




Η Τουρκία που συνεχίζει να κρατά στις φυλακές της δύο Έλληνες στρατιωτικούς, χωρίς να τους έχει απαγγείλει την παραμικρή κατηγορία, κουνά το “δάχτυλο” στη χώρα μας με αφορμή την άδεια που δόθηκε για τρίτη φορά στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόυ, δήλωσε πως η χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα είναι απαράδεκτη και αποτελεί ασέβεια απέναντι στα θύματα και τις οικογένειές τους.

“Οι Ελληνικέ Αρχές έδωσαν 48ωρη άδεια στο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη”, Δημήτρη Κουφοντίνα. Το πρόσωπο αυτό έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία του ακολούθου Τύπο της Τουρκικής πρεσβείας, Τσετίν Γκιοργκίου (1991), για απόπειρα δολοφονίας του προξένου της Τουρκίας στην Αθήνα, Ντενίζ Μπουλούκμπασι (1991) καθώς και για τη συμμετοχή του στην δολοφονία του προξένου, Χαλούκ Σιπαχίογλου (1994).

Καταδικάζουμε απερίφραστα ότι ο Κουφοντίνας απολαμβάνει για τρίτη φορά το δικαίωμα της άδειας. Αυτή η πράξη ενισχύει τις ανησυχίες μας για τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα”, ανέφερε ο Ακσόι και κατέληξε:

“Η ανεκτικότητα που υπάρχει σε έναν αιμοσταγή τρομοκράτη αποτελεί ασέβεια στη μνήμη των διπλωματών μας που μαρτύρησαν και προς τις οικογένειές τους. Είναι απαράδεκτο ότι ένας τέτοιος τρομοκράτης που πήρε ζωές διπλωματών μας που εκπροσώπησαν τη χώρα μας με τιμή στο εξωτερικό, χαίρει τέτοιων προνομίων.

Καλούμε τις ελληνικές Αρχές να αποφύγουν τέτοια βήματα που προκαλούν ατέλειες στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της ως προς την τιμωρία των τρομοκρατών”.

Πηγή: Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: