Πρίγκιπας Ουίλιαμ προς Παλαιστινίους: “Σας καταλαβαίνουμε, δεν σας έχουμε ξεχάσει”




Ο εγγονός της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπας Ουίλιαμ δήλωσε στους Παλαιστίνιους ότι δεν έχουν ξεχαστεί, χαρακτηρίζοντας «πολύ έντονη εμπειρία» την περιοδεία του στη Δυτική Όχθη.

«Το μήνυμά μου σήμερα το βράδυ είναι ότι δεν σας έχουμε ξεχάσει, ήταν μια πολύ έντονη εμπειρία να συναντήσω εσάς και άλλους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη και να ακούσω τις ιστορίες σας», δήλωσε ο δούκας του Κέμπριτζ και δεύτερος στη διαδοχή του βρετανικού θρόνου σε ομιλία του σε μια γιορτή που πραγματοποιήθηκε στον κήπο του βρετανικού γενικού προξενείου στην Ιερουσαλήμ.

«Ελπίζω ότι μέσα από την παρουσία μου εδώ και την κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζετε, οι δεσμοί φιλίες και αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ του παλαιστινιακού και βρετανικού λαού μπορούν να γίνουν πιο ισχυροί», τόνισε.

Στην πρώτη επίσημη επίσκεψη μέλους της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, νωρίτερα σήμερα, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούτ Αμπάς στη Ραμάλα, χαρακτήρισε «χώρα» τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

27/06/2018 20:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ραμάλα, Παλαιστίνη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: