Πως γίνεται οι ΑΝΕΛ να διαφωνούν πλήρως για το Σκοπιανό, αλλά να στηρίζουν την κυβέρνηση




Γράφει ο Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή

Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (δηλαδή ο Αλέξης Τσίπρας, διότι ο Πάνος μόνο για την υπουργική θέση και τη στολή παραλλαγής ενδιαφέρεται) πριν τρία χρόνια πρότεινε δημοψήφισμα (το καταστάλαγμα της λαϊκής κυριαρχίας), για να ζητήσει από τους πολίτες της χώρας να εκφράσουν την άποψή τους σχετικά με την τύχη τους, η αντίδραση των ευρωπαϊκών ελίτ ήταν απόλυτος τρόμος απέναντι στην αναίδεια!

Πώς μπορεί οι Έλληνες να τολμούν να θεωρούν τη Δημοκρατία ως μια αξία που πρέπει να γίνεται σεβαστή στη χώρα που γεννήθηκε; Στην συνέχεια, οι κρατούντες/κοράκια στην Ευρώπη, με αρχιμάγειρα τον κομπλεξικό Σόιμπλε, αντέδρασαν με απόλυτο σαδισμό, προβάλλοντας ακόμη πιο σκληρές απαιτήσεις ώστε να γίνει η Ελλάδα ερείπια και στο μεταξύ, χωρίς καμία αμφιβολία, να ιδιοποιηθούν ό,τι μπορούν για την πάρτη τους. Και στο τέλος το πέτυχαν! Η Ελλάδα αποτελεί πλέον ένα κράτος προτεκτοράτο, όπου τα μεγάλα «ΟΧΙ» μετατρέπονται σε επαίσχυντα «ΝΑΙ».

Ανήκω σε αυτούς που πανηγύρισαν για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ερωτηθεί ο κυρίαρχος λαός για το μέλλον του και την εν γένει στρατηγική που η κυβέρνηση του θα ακολουθούσε έναντι στην τρόικα, στο ΔΝΤ και τους ευρωπαίους εταίρους μας. Επιτέλους είπα, ιδού ένας Έλληνας πολιτικός που τολμά. Δεν είμαστε πια δεδομένοι. Κάποιος έχει το θάρρος και τα βάζει με το σάπιο κατεστημένο και το παγκόσμιο μαφιόζικο σύστημα! Δυστυχώς όμως πολύ γρήγορα ήρθε η απογοήτευση! Τα όσα ακολούθησαν απέδειξαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει καμία απολύτως διαφορά από τους προηγούμενους. Και χωρίς ίχνος υπερβολής, μάλλον τους ξεπέρασε!

Η φοροκαταιγίδα που ενέσκηψε με τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει προηγούμενο! Το κράτος εισπράττει φόρους εφαρμόζοντας τις πιο εύκολες λύσεις. Σε 10 ευρώ βενζίνης, περίπου τα 7 είναι μη ανταποδοτικοί φόροι, σε μια χώρα που οι μεγάλες της οδικές αρτηρίες λυμαίνονται από εργολάβους τοκογλύφους και το υπόλοιπο οδικό δίκτυο είναι για κλάματα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκμεταλλευόμενη τη συγκυρία των χαμηλών διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου, ενώ προεκλογικά υποσχέθηκε μείωση στις τιμές των καυσίμων, το 2016 για να αντισταθμίσει τις απώλειες από το μειωμένο ΦΠΑ, αύξησε τον Ειδικό Φόρο κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα! Την ίδια ώρα που οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων επιβαρύνονται με υψηλά τέλη κυκλοφορίας και ασφάλειας!

Τα διόδια δεν μειώθηκαν (ούτε και ο ΕΝΦΙΑ καταργήθηκε) όπως υποσχέθηκε προεκλογικά ο Μέντορας του κινήματος «Δεν πληρώνω» και των καταλήψεων, Αλέξη Τσίπρας, αλλά έγιναν απαγορευτικά για τους κοινούς θνητούς, αναγκάζοντας τους οδηγούς να ψάχνονται σε βουνά και σε λαγκάδια προκειμένου να αποφύγουν τα δυσβάστακτα χαράτσια! Κινούμενοι μέσω δρόμων καρμανιόλων, εξ αιτίας των οποίων προκαλούνται πολλά θανατηφόρα δυστυχήματα! Οκτώ ευρώ είναι το αντίτιμο των διοδίων στην διαδρομή Λάρισα-Βόλος-Λάρισα για απόσταση 100 μόνο χιλιομέτρων!

Πάμε τώρα στα χειρότερα. Οι ΑΝΕΛ διαφωνούν πλήρως με την «Συμφωνία» στο Σκοπιανό, αλλά στηρίζουν την κυβέρνηση! Την κυβέρνηση που επιμένει να αποφασίζει ερήμην του λαού για ένα θέμα που θα καθορήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό την παρά πέρα πορεία του τόπου. Και ενώ στα Σκόπια έχει αποφασισθεί η συμφωνία με την Ελλάδα να τεθεί προς έγκριση από τον λαό της Γείτονος χώρας, η ελληνική κυβέρνηση, που πριν τρία χρόνια διεξήγαγε ένα βλακώδες, όπως διαπιστώθηκε στην πορεία του χρόνου δημοψήφισμα αρνείται να πράξει το ίδιο για ένα τόσο κεφαλαιώδες εθνικό θέμα!

Συμπέρασμα: Ζούμε στιγμές εθνικής κατάκρυας όπου οι εθνικοί συντελεστές ισχύος και οικονομίας, λόγω των καταστροφικών πολιτικών των τελευταίων δεκαετιών, βρίσκονται σε απαράδεκτα επίπεδα. Κατά συνέπια αδήριτη είναι η ανάγκη να χαραχθεί από μηδενική βάση μία νέα συγκροτημένη και απόλυτα στοχευμένη μακροπρόθεσμη στρατηγική χωρίς φοβικά σύνδρομα με προσδιορισμένα αυτά που ονομάζουμε εθνικά συμφέροντα και με πρωταρχικό πλέον στόχο την εθνική μας ανάταξη. Ας κάνουμε την αρχή από το σκοπιανό! Ο ελληνικός λαός να κληθεί να αποφασίσει με την ψήφο του εάν πρέπει να γίνει αποδεκτή η Συμφωνία με τα Σκόπια. Κύριε πρωθυπουργέ έχετε τον λόγο! Αν ενδιαφέρεστε για το μέλλον της πατρίδας και την υστεροφημία σας, ιδού η Ρόδος, ιδού και το δημοψήφισμα!

Υστερόγραφο: Το δημοψήφισμα (λατ. referendum) είναι μία διαδικασία άμεσης ψηφοφορίας  ολόκληρου του εκλογικού σώματος,  προκειμένου να επικυρωθεί ή να απορριφθεί μια πρόταση που έχει ιδιαίτερη σημασία για ένα κράτος.

Δρ. Αυγουστίνος (Ντίνος) Αυγουστή
Επίκουρος καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας
από το Μονάγρι Λεμεσού – a.[email protected]

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. 

Μια νέα «περιπέτεια» ξεκινά για την Ελλάδα και την Κύπρο: Η τουρκική πολιτική μετά τις εκλογές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: