Πολύ κοντά στην πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ το Μεξικό: Νίκη επί της Νότιας Κορέας, με 2-1




Πολύ κοντά στην πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ της Ρωσίας βρίσκεται το Μεξικό. Μετά τη μεγάλη νίκη επί της πρωταθλήτριας κόσμου Γερμανίας, η «Ελ Τρι» νίκησε σήμερα στο Ροστόφ 2-1 τη Νότια Κορέα και διπλασίασε τις νίκες της στον 6ο όμιλο της διοργάνωσης, αφήνοντας στο… μηδέν τους Ασιάτες.

Τα γκολ των νικητών πέτυχαν ο Κάρλος Βέλα στο 26΄ με πέναλτι και ο Τσιτσαρίτο Ερνάντες στο 66΄, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Σον στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η Κορέα ξεκίνησε ορεξάτη, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Οτσόα, αφού στη μία και μοναδική φόρα που ο Σον βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, το σουτ του κόντραρε στα σώματα των αμυνομένων. Το Μεξικό ευτύχησε να προηγηθεί σχεδόν από το… πουθενά, με πέναλτι του Κάρλος Βέλα στο 26΄. Η «εσχάτη των ποινών» καταλογίστηκε για χέρι του (πεσμένου) Τζανγκ σε σέντρα του Γκουαρδάδο. Οι Ασιάτες προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά ήταν ακίνδυνοι επιθετικά, ενώ λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Λοσάνο έχασε καλή ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της «Ελ Τρι».

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο β΄ ημίχρονο, με την Κορέα να θέλει αλλά να μην μπορεί και το Μεξικό να ελέγχει το παιχνίδι. Ο Γκουαρδάδο έχασε καλή ευκαιρία στο 58΄, με τον Τζο να τον σταματά με ωραία επέμβαση, αλλά στο 66΄ ήταν η ώρα του «Τσιτσαρίτο». Ο Λοσάνο «άνοιξε» την αντεπίθεση και πάσαρε στον Ερνάντες, αυτός απέφυγε έναν αντίπαλο και με ωραίο πλασέ «έγραψε» το 2-0, σημειώνοντας το τέταρτο προσωπικό του γκολ σε τελική φάση Μουντιάλ, με το οποίο ισοφάρισε το ρεκόρ του συνεπώνυμού του, Λουίς Ερνάντες. Οι Ασιάτες θα μπορούσαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι στο 75΄, μετά από λάθος γύρισμα του Μαρκές προς τον Οτσόα, όμως ο Τζάε Σουνγκ Λι που έκλεψε την μπάλα προτίμησε, αντί να πλασάρει, να ψάξει τον Σον, με τον Μαρκές να προλαβαίνει και να κόβει. Ο Χέουνγκ Μιν Σον κατάφερε με σουτ έξω από την περιοχή να βρει δίχτυα στο 93΄, αλλά ήταν πλέον αργά…

Η ομάδα του Χουάν Κάρλος Οσόριο μπορεί να «σφραγίσει» και τυπικά την πρόκριση απόψε, αν η Γερμανία δεν νικήσει τη Σουηδία, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα χρειαστεί μία ισοπαλία απέναντι στους Σκανδιναβούς την τελευταία αγωνιστική, για να μην εξαρτάται από άλλα αποτελέσματα ή από τη διαφορά τερμάτων.

Περισσότερες αθλητικές ειδήσεις

23/06/2018 19:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ροστόφ, Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: