Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την στάση του Τραμπ στη Σουδα: Σε κατάσταση συναγερμού η βάση




Σε κατάσταση συναγερμού η 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα για τις επόμενες 48 ώρες καθώς υπάρχει πιθανότητα το αεροσκάφος Air Force One, του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, να προσγειωθεί στην Ελληνική Στρατιωτική βάση για ενδιάμεσο ανεφοδιασμό με καύσιμα την Κυριακή, ίσως τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που είναι ελάχιστες, κανείς δεν γνωρίζει αν το αεροσκάφος που πιθανό θα προσγειωθεί στη Σούδα θα μεταφέρει τον Αμερικανό πρόεδρο ή αν θα είναι το δίδυμο αεροσκάφος που πάντα πετά κοντά σ’ εκείνο που μεταφέρει τον Πλανητάρχη.

Αυτός ο ενδιάμεσος ανεφοδιασμός έχει να κάνει με την πτήση του Ντόναλτ Τράμπ με προορισμό τη Σιγκαπούρη που την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 12 Ιουνίου αναμένετε η συνάντηση Τράμπ με τον ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Άγνωστο επίσης παραμένει αν ο πρόεδρος της Αμερικής θα κατέβει από το VIP αεροσκάφος για λίγα λεπτά με σκοπό να βρεθεί αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό που βρίσκεται μόνιμα στη Σούδα.

Το μόνο υπαρκτό γεγονός πάντως είναι πως ήδη η Σούδα τελεί σε συναγερμό ο οποίος μπορεί να μην χρειαστεί να ενεργοποιηθεί καν μιας και ο ανεφοδιασμός για λόγους ασφαλείας μπορεί να διεξαχθεί στον αέρα από ιπτάμενο τάνκερ που πετά πολύ συχνά-και από την Ελληνική βάση- στη λεκάνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Επίσης από το Ελληνικό πεντάγωνο δεν έχει ανακοινωθεί το παραμικρό αν κάποιος επίσημος θα βρίσκεται στη Σούδα ώστε να υποδεχτεί τον Αμερικανό ηγέτη.

HellasJournal

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: