Παρουσιάστηκε στην ΕΣΗΕΑ το βιβλίο των Ιγνατίου και Παπαϊώαννου «Οι έξι θάνατοι του Τζορτζ Πολκ»




Το βιβλίο του Μιχάλη Ιγνατίου και του Κώστα Παπαϊωάννου «Οι έξι θάνατοι του Τζορτζ Πολκ», από τις εκδόσεις Πατάκη, παρουσιάστηκε στην ΕΣΗΕΑ.

Για το βιβλίο εκτός από τους συγγραφείς μίλησαν οι δημοσιογράφοι Αλέξης Παπαχελάς και Άγγελος Στάγκος και ο καθηγητής Ηλίας Νικολακόπουλος.

Στην παρουσίαση του βιβλίου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Λυκούδης, ο Κώστας Λαλιώτης, διπλωμάτες και πολλοί δημοσιογράφοι.

Το βιβλίο είναι γεμάτο ερωτήματα. Μη νομίζετε ότι υπάρχουν μόνο απαντήσεις, δήλωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου ενώ ο Κώστας Παπαϊωάννου υπογράμμισε πως μέχρι σήμερα η δολοφονία παραμένει ανεξιχνίαστη και όλα είναι άγνωστα γύρω από εκείνη την υπόθεση, αν και πέρασαν εβδομήντα χρόνια. Η ζωή και η ανεξιχνίαστη, μέχρι σήμερα, δολοφονία του κορυφαίου Αμερικανού δημοσιογράφου Τζωρτζ Πολκ, που βρέθηκε νεκρός το Μάιο του 1948 στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να μεταφερθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παρουσίασης του βιβλίου στην Θεσσαλονίκη ο Μιχάλης Ιγνατίου, έκανε γνωστό ότι μετά την έκδοση του βιβλίου, έχει εκδηλωθεί ισχυρό ενδιαφέρον από Αμερικανό παραγωγό για να γίνει ταινία η ζωή και το φρικτό τέλος του δημοσιογράφου του δικτύου CBS, Τζωρτζ Πολκ, που συγκλόνισε την εποχή εκείνη την Ελλάδα και είχε διεθνείς προεκτάσεις για τη χώρα. Οι διαδικασίες για την παραγωγή της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουν το προσεχές Φθινόπωρο.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: