«Όσο ανθίζουν τα λουλούδια, ο αγώνας ενάντια στα τουρκικά εγκλήματα συνεχίζεται», είπε ο Μαυρίδης στην ΕΕ




Στο διεθνές συνέδριο που διοργανώθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες για την εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν και την αναζήτηση δημοκρατικής λύσης στο πρόβλημα, ομιλητής εκ μέρους της Πολιτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ήταν ο Κύπριος ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D). Ομιλητές στο ίδιο πάνελ ήταν εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, η Πρόεδρος Gabi Zimmer (Γερμανία) και εκ μέρους των Πρασίνων, η Σουηδή Ευρωβουλευτής Bodil Valero.

Ο κ. Μαυρίδης στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

«Κάθε φορά που μιλώ για το Αφρίν, αισθάνομαι κάτι ιδιαίτερο γιατί έχω αντίληψη των μεθόδων, της προπαγάνδας και των εγκλημάτων της Τουρκίας και του τουρκικού στρατού. Το 1974 έζησα παιδί την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και αρνούμαι να αποδεχτώ την νέα τουρκική εισβολή στο Αφρίν και τα νέα εγκλήματα.

Μετά τις λεγόμενες εκλογές του Κόμματος του Ερντογάν, η Τουρκία και το Κουρδικό ζήτημα εισέρχονται σε μια δυσκολότερη φάση. Ωστόσο, στην ΕΕ και ιδιαίτερα στο Ευρωκοινοβούλιο υπήρξαν σημαντικά και ελπιδοφόρα βήματα.

Πριν τέσσερα χρόνια όταν ξεκινούσε η θητεία μου ως Ευρωβουλευτής, ελάχιστοι αναδεικνύαμε το Κουρδικό ζήτημα. Όταν η πόλη της Τζίσρε σπάραζε από τα τουρκικά εγκλήματα, ελάχιστοι ύψωναν την φωνή τους να προασπιστούν τον άνθρωπο. Ήταν πιο εύκολο να διοργανώσουμε συνέδριο στο Ευρωκοινοβούλιο για το ξερίζωμα χόρτων παρά για το ξερίζωμα των Κούρδων και την καταστροφή Κουρδικών χωριών και πόλεων. Ελάχιστοι είχαμε επισκεφτεί τις μανάδες από την Κουρδική κοινότητα των Γεζίτι στο πάρκο των Βρυξελλών για να τους συμπαρασταθούμε στην αναζήτηση των παιδιών τους που απήγαγε το Ισλαμικό Κράτος και οι άλλοι σύμμαχοι του Ερντογάν.

Διανύσαμε μεγάλο δρόμο και ξέρουμε τη ρίζα του κακού. Όταν στο Κομπάνι, οι Κούρδοι κατατρόπωσαν το Ισλαμικό Κράτος, ξέρουμε ποιος το στήριζε και χρηματοδοτούσε τους φονιάδες. Είναι ο ίδιος εγκληματίας που ονόμασε την εισβολή στο Αφρίν «Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας» όπως ονόμασε και την εισβολή στην Κύπρο «Ειρηνευτική Επιχείρηση».

Ο κ. Μαυρίδης κατέληξε ως εξής:

«Με ρωτάνε γιατί συνδράμω στον Κουρδικό αγώνα: Αισθάνομαι αληθινά Ευρωπαίος όταν αγωνίζομαι για τις πραγματικές αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας ενάντια στους καταπιεστές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Έχουμε ευτυχώς κάνει βήματα μπροστά. Σήμερα ζητάμε επιβολή εμπάργκο πώλησης όπλων στην Τουρκία και αποκοπή των ευρωπαϊκών κονδυλίων προς τον Ερντογάν. Έχουμε όμως δρόμο και μια υπόσχεση να τηρήσουμε: Όσο τα λουλούδια ανθίζουν στα βουνά του Κουρδιστάν και στην κατεχόμενη Κύπρο, ο αγώνας για ελευθερία και δημοκρατία συνεχίζεται ενάντια στο εγκληματικό τουρκικό κράτος».

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ


ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 28/06/2018 19:25

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: