Οι βουλευτές Χαραλαμπίδου και Χατζηγιάννης παρατηρητές ΟΑΣΕ για τις τουρκικές εκλογές




Οι βουλευτές Ειρήνη Χαραλαμπίδου και Κυριάκος Χατζηγιάννη μεταβαίνουν αύριο Πέμπτη, 21 Ιουνίου, στην Τουρκία, όπου θα συμμετάσχουν σε αποστολή παρατηρητών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ), για την παρακολούθηση των βουλευτικών εκλογών στη χώρα, στις 24 Ιουνίου 2018.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Βουλή αναφέρει ότι στην αποστολή της Κ.Σ.ΟΑΣΕ, συμμετέχουν περί τους 65 βουλευτές από 25 χώρες του Οργανισμού, οι οποίοι θα αναπτυχθούν στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, το Ερζερούμ, το Ντιγιάρμπακίρ και τη Σαμψούντα.

Το πρόγραμμα της αποστολής περιλαμβάνει χωριστές συναντήσεις με εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων και εκπροσώπους των εκλογικών αρχών της Τουρκίας, καθώς και ενημέρωση από τη μακράς διαρκείας αποστολή παρακολούθησης των εκλογών, που διοργάνωσε το Γραφείο Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ODIHR).

Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, χωριστές συζητήσεις με εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της κοινωνίας των πολιτών.

Την ημέρα των εκλογών, οι Κύπριοι βουλευτές θα βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε εκλογικά κέντρα για επί τόπου παρακολούθηση της εκλογικής διαδικασίας.

Οι διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα της αποστολής παρατηρητών της Κ.Σ. ΟΑΣΕ όσον αφορά στη διεξαγωγή των εκλογών σύμφωνα με τα δημοκρατικά κριτήρια, όπως αυτά καθορίζονται στο Έγγραφο της Κοπεγχάγης του ΟΑΣΕ (1990), θα ανακοινωθούν σε σχετική δήλωση με το πέρας της αποστολής.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ
Λευκωσία
20/06/2018 09:35

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: