Oι Έλληνες Ορθόδοξοι, στην Αίγυπτο, τιμάμε το ραμαζάνι, λέει ο Εδμόνδος Κασιμάτης




Την αδελφική συνύπαρξη τόσο των Ελλήνων και των Αιγυπτίων όσο και των Χριστιανών με τους Μουσουλμάνους επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Εδμόνδος Κασιμάτης, ο οποίος, με αφορμή την ολοκλήρωση του μήνα του Ραμαζανίου, εξέφρασε την ευχή να αποτελέσει πρότυπο της αδελφοσύνης των λαών όλου του κόσμου, η αρμονική συμβίωση των δύο θρησκειών στην Χώρα του Νείλου.

«Εύχομαι, η αδελφοσύνη, που ζούμε στην Αίγυπτο, Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί, να επικρατήσει σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης», τονίζει ο κ. Κασιμάτης και με την ιδιότητά του ως Προέδρου του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αλεξανδρείας, του ιστορικού αυτού αθλητικού ελληνικού σωματείου της Αλεξάνδρειας, όπου την περασμένη Δευτέρα διοργάνωσε ένα γεύμα αγάπης – «ιφτάρ», προς τιμήν όλων των Μουσουλμάνων , που εόρτασαν την γιορτή τους, από κοινού με Έλληνες και Κυπρίους, παρουσία των αρχών και πολύ κόσμου.

Μεταφέροντας το σημερινό χαιρετισμό του, ο κ. Κασιμάτης χαρακτήρισε το Ραμαζάνι ως μία από τις μεγαλύτερες εορτές του μουσουλμανικού κόσμου, προσθέτοντας ότι «το Ραμαντάν είναι ο μήνας της νηστείας, της προσευχής και της αφοσίωσης στον Θεό, αλλά και της ελεημοσύνης, της συμπόνοιας, της αγάπης και της αδελφοσύνης των λαών.

Μιλώντας μάλιστα εκ μέρους όλης της παροικίας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας επεσήμανε στο μήνυμά του ότι «εμείς οι Έλληνες Ορθόδοξοι, εδώ στην Αίγυπτο και στην Αλεξάνδρεια, σεβόμαστε και τιμάμε τη μεγάλη αυτή γιορτή του μωαμεθανικού κόσμου», δείχνοντας για μία μία ακόμη φορά «τα αισθήματα φιλίας, συνεργασίας και αδελφοσύνης των λαών και των δύο θρησκειών».

ΚΥΠΕ – Νίκος Κάτσικας
Αίγυπτος/ Αλεξάνδρεια
13/06/2018 22:32

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: