Ο Ταγιάνι προειδοποιεί: Η Ευρώπη θα διαλυθεί, αν το κάθε μέλος δρα ανάλογα με τα συμφέροντά του




«Εάν κάθε κράτος- μέλος δρα βάσει των δικών του συμφερόντων, τότε η Ένωση θα διαλυθεί» προειδοποίησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του γερμανικού ομίλου ΜΜΕ Funke.

Ο Ταγιάνι απηύθυνε έντονη προειδοποίηση στα κράτη- μέλη για τους κινδύνους του εγωισμού στην προσφυγική πολιτική. «Η αντιμετώπιση του ζητήματος της μετανάστευσης δεν πρέπει να οδηγήσει σε καταστροφή της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο Ταγιάνι θύμισε στα γερμανικά κυβερνητικά κόμματα, που βρίσκονται σε διένεξη για το θέμα, ότι η μετανάστευση δεν είναι ένα «αμιγώς γερμανικό πρόβλημα». Όπως είπε, η Ιταλία και η Ελλάδα βρίσκονται εξίσου υπό πίεση. «Το ζητούμενο δεν μπορεί να είναι τώρα οι εθνικές λύσεις. Χρειαζόμαστε μια ευρωπαϊκή στρατηγική». Η σταθερότητα της Ευρώπης εξαρτάται από τη σταθερότητα της Γερμανίας, προσέθεσε.

Ο ίδιος τάσσεται κατά «μέτρων στα εσωτερικά σύνορα» και υποστήριξε ότι η λύση βρίσκεται εκτός κι όχι εντός της Ε.Ε. «Πρέπει να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τα εξωτερικά σύνορα. Και πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο στην Αφρική προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις αιτίας των προσφυγικών ροών».

«Χρειαζόμαστε hotspots για πρόσφυγες εκτός της Ε.Ε.», είπε επίσης, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να φανταστεί δύο τέτοια κέντρα στα Βαλκάνια, για παράδειγμα στην Αλβανία ή στη ΠΓΔΜ . «Και χρειαζόμαστε δύο ή τρία τέτοια κέντρα και στην Αφρική». Η Λιβύη, θεωρεί, είναι μία χώρα- κλειδί, που πρέπει να σταθεροποιηθεί επειγόντως. «Στον Νίγηρα, στην Τυνησία και στο Μαρόκο θα μπορούσαν επίσης ενδεχομένως να δημιουργηθούν hotspots» προσθεσε ο Ταγιάνι.

“Στα μαχαίρια” Σαλβίνι–Μακρόν: Απειλεί να “τινάξει στον αέρα” τη μίνι σύνοδο η Ιταλία

Κίνδυνο για την Ευρώπη αποτελεί ο Ζεεχόφερ, λέει η ηγέτιδα των Σοσιαλδημοκρατικών, Νάλες

23/06/2018 21:44
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: