Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναμένει νέα κινητικότητα στο Κυπριακό μετά τις τουρκικές εκλογές




Νέα κινητικότητα στο Κυπριακό αναμένει μετά τις εκλογές στην Τουρκία ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος σε δηλώσεις στην Πάφο, σχολίασε αναφορές του ΓΓ του ΑΚΕΛ για να υποβάλει το ερώτημα κατά πόσον το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι μπορεί να επιτευχθεί η επανένωση με την «καθημερινή, ακραία, κριτική» προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κληθείς να σχολιάσει τις σημερινές αναφορές του Γ. του ΑΚΕΛ σε συνέντευξη του στον «Φιλελεύθερο», ο κ. Νεοφύτου είπε ότι η οξεία κριτική δεν βοηθά. Ο ίδιος, συνέχισε, είναι άνθρωπος που δέχεται την αντίθετη άποψη και στη δημοκρατία είναι ωφέλιμη η αντίθετη άποψη. Υπέβαλε ωστόσο το ρητορικό – όπως το χαρακτήρισε- ερώτημα προς το ΑΚΕΛ, κατά πόσο θεωρούν ότι «μπορούμε να πετύχουμε την επανένωση με την καθημερινή ακραία κριτική τους προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη».

Ο κ. Νεοφύτου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις επισημάνσεις του γενικού διευθυντή του γραφείου του ΟΗΕ στη Γενεύη, Μάικλ Μόλερ, που είπε ότι η αποχώρηση των εγγυητριών δυνάμεων είναι μέρος της λύσης του Κυπριακού, καθότι οι λόγοι που έγιναν εγγυήτριες δυνάμεις δεν θα υφίστανται πλέον, για να σημειώνει ότι «αυτή η εθνική προσπάθεια πρέπει να στηριχτεί από όλους».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ εκτίμησε ότι θα υπάρξει αμέσως μετά τις τουρκικές εκλογές νέα κινητικότητα στο Κυπριακό.
Ο λόγος της στασιμότητας είναι επειδή η τούρκικη πλευρά, για τους δικούς της λόγους, δεν ήθελε να ξεκινήσει μια νέα πρωτοβουλία, δήλωσε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου προέβη σε δηλώσεις στο περιθώριο του επαρχιακού συνεδρία του κόμματός του στην Πάφο, μέσα από τις οποίες ευχαρίστησε τα στελέχη του ΔΗΣΥ στην επαρχία για όλα όσα προσφέρουν στην παράταξη και στον τόπο, όπως ανέφερε. Ο κ. Νεοφυτου συνεχάρη την απερχόμενη τοπική ηγεσία του κόμματος αλλά και αυτούς που θα εκλεγούν σήμερα, σημειώνοντας ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα δεν περισσεύει κανείς στον ΔΗΣΥ και όλοι θα αξιοποιηθούν.

Συνεργατισμός

Εξάλλου, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε ότι προτού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και χωρίς να υπάρχει τεκμηρίωση και στοιχεία, οι οποιεσδήποτε κριτικές δεν ωφελούν.

Κάλεσε επίσης την αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει τη θέση της, αφού από τη μια επιμένουν -όπως είπε – ότι χρειάζεται η στήριξη των δανειοληπτών που δεν τα βγάζουν πέρα, ενώ από την άλλη μιλούν ότι θα υπάρξει κόστος. «Πώς θα βοηθηθούν οι χαμηλά αμειβόμενοι που έχασαν τη δουλειά τους, που δεν έχουν εισόδημα και δεν μπορούν να πληρώνουν το δάνειο για την πρώτη τους κατοικία και καλούμε το κράτος από την μια να στηρίξει, ενώ από την άλλη διαμαρτυρόμαστε ότι θα έχουμε οικονομικό κόστος. Τι θέλουν τελικά;», διερωτήθηκε.

Το κόμμα του, όπως ανέφερε, τέλος, θα στηρίξει αυτούς τους πολίτες, αλλά θα είναι «σκληροί απέναντι στους στρατηγικούς κακοπληρωτές».

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 10/06/2018 13:27

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: