Ο Ντ. Τραμπ θα τηλεφωνήσει στον Ερντογάν: Ζητά να λάβει μέτρα ενίσχυσης της Δημοκρατίας




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Μία ιδέα για την επικείμενη συνομιλία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, η οποία ανακοίνωσε τις προσπάθειες για να πραγματοποιηθεί το τηλεφώνημα, χωρίς να ερωτηθεί από τους παριστάμενους δημοσιογράφους.

Η κ. Σάντερ τόνισε τα εξής:

  • “Εργαζόμαστε για να μιλήσουν τηλεφωνικά ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρόεδρος της Τουρκίας ώστε να επιβεβαιώσουν τους ισχυρούς μας δεσμούς. Ενθαρρύνουμε την Τουρκία να λάβει μέτρα για να ενισχύσει τη δημοκρατία της και να συνεχίσει την πρόοδο προς την επίλυση των θεμάτων της διμερούς σχέσης”.

Από τη δήλωση διαφαίνεται ότι η τηλεφωνική επικοινωνία θα είναι δύσκολη, καθώς -σύμφωνα με πληροφορίες- ο κ. Τραμπ θα απαιτήσει την απελευθέρωση των Αμερικανών υπηκόων και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κ. Ερντογάν απορρίπτει συνέχεια τα αμερικανικά αιτήματα, λέγοντας ότι για το πρώτο θέμα είναι ζήτημα που αφορά τη Δικαιοσύνη και για το δεύτερο ότι δεν σημειώνεται καμία παραβίαση των δικαιωμάτων των Τούρκων πολιτών.

Ο ΟΑΣΕ “ξεσκεπάζει” τα εκλογικά κόλπα του Ερντογάν: Δεν είχαν όλοι ίσες ευκαιρίες, αναφέρει

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: