Νυχτερινές Διαδρομές και ποικίλες καλλιτεχνικές δράσεις στο Πεδίον του Άρεως




Πλούσιες εκδηλώσεις ποικίλου περιεχομένου και ενδιαφέροντος στο Πεδίο του ‘Αρεως, συνδιοργανώνει με αντίστοιχους φορείς η Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει για να καταστήσει το «Πάρκο της πόλης», φιλικό και ελκυστικό χώρο αναψυχής των πολιτών.

Συγκεκριμένα απόψε θα πραγματοποιηθεί ο 1ος νυχτερινός αγώνας, ενώ ήδη εξελίσσεται πολυπολιτισμική καλλιτεχνική εκδήλωση η οποία θα συνεχιστεί και αύριο όπως και την επόμενη Κυριακή.

Η αθλητική εκδήλωση θα γίνει εξ΄ολοκλήρου εντός του πάρκου με αγώνα δρόμου 5χλμ. και περιπατητική διαδρομή 1.700 μέτρων με εκκινήσεις στις 20:52 μ.μ. και 21:30 μ.μ αντίστοιχα.

Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ‘Αθλησης για όλους

Διοργανώθηκε από τον Κεντρικό τομέα της Περιφέρειας Αττικής με τη συνεργασία του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ» Της ολοκλήρωσης του αγώνα θα ακολουθήσει live event και party για τους αθλητές, εθελοντές και φίλους που θα πλαισιώσουν την εκδήλωση.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να δώσει νέα πνοή στο πανέμορφο Πάρκο του Πεδίου ‘Αρεως, να ενισχύσει την οικολογική συνείδηση και να δώσει στον κόσμο την ευκαιρία ν’ απολαύσει τις ομορφιές του, τρέχοντας και διασκεδάζοντας.

Γενικότερα το δρομικό αυτό γεγονός, επισημαίνει η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου «εντάσσεται και αθροίζεται σε μία σειρά πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων» που οργανώνονται από την Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών με στόχο να αναδειχθεί η σημασία του δημόσιου πάρκου στη ζωή της πόλης και να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα του, που «ήδη έχει ανέβει σημαντικά»..

Στο πλαίσιο των γενικότερων δράσεων, προσθέτει η αντιπεριφερειάρχης διοργανώσαμε και σειρά καλλιτεχνικών δράσεων με τον τίτλο : MUSAFIR(ηδες) που θα φέρουν μαζί Έλληνες και πρόσφυγες, σε ένα πείραμα συνύπαρξης και συνεργασίας.

Με αφετηρία τον πολιτισμό και την τέχνη, «κατεξοχήν όχημα συνάντησης ανθρώπων διαφορετικής καταγωγής και κουλτούρας, αλλά και προνομιακό τόπο ανταλλαγής συγκινήσεων, εμπειριών και μνήμης», σημειώνει , εντάξαμε τρόπους και δράσεις για να χτιστούν δεσμοί και σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. «Εστιάζουμε στην ανάγκη σύνδεσης και ενσωμάτωσης αλλά και στον τρόπο με τον οποίο οι πρόσφυγες, εντασσόμενοι στις κοινωνίες μας, μπορούν να μετασχηματίσουν και να εμπλουτίσουν την καθημερινότητά μας», παρατηρεί η κ Κυπριανίδου.

Ειδικότερα στις εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνεται Performance με παιδιά και εφήβους και συναυλία με Αφγανούς, Ιρανούς, Σύριους, Ινδούς, Ισπανούς, Παλαιστίνιους και Έλληνες Μουσικούς(αύριο 9μ.μ.). Παράλληλα θα υπάρχει έκθεση Φωτογραφίας και προβολών, από τους πρόσφυγες που αποτυπώνουν το δικό τους βλέμμα στην πορεία τους μέχρι εδώ.

29/06/2018 20:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: