Μπορούμε να παρακάμψουμε τη Δανία λένε οι υπεύθυνοι διαχείρισης του Nord Stream 2




Η κατασκευή του αγωγού Nord Stream -2 μπορεί να ξεκινήσει ακόμη και αν η Δανία δεν δώσει την έγκρισή της για να περάσει από το έδαφος της, καθώς μόνο το 10% του εν λόγω αγωγού πρόκειται να περάσει από τη χώρα αυτή.

Την δήλωση αυτή έκανε προς τους δημοσιογράφους ο οικονομικός διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρείας Nord Stream 2 AG Πολ Κορκοράν, στο περιθώριο της Διάσκεψης για το φυσικό αέριο που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον.

«Προγραμματίζουμε να ξεκινήσουμε το καλοκαίρι ( την κατασκευή του αγωγού-σ.σ). Ήδη αρχίσαμε τις προπαρασκευαστικές εργασίες στο παραλιακό τμήμα και στον πυθμένα, έχουν επιστρατευθεί τα ειδικά πλοία που τοποθετούν υποθαλάσσια τον αγωγό, και ως εκ τούτου μπορεί να ξεκινήσουν να τον τοποθετούν στις προσεχείς εβδομάδες», δήλωσε ο Κόρκοραν.

Ο ίδιος τόνισε μάλιστα ότι «εάν η κυβέρνηση της Δανίας δεν εγκρίνει την τοποθέτηση του αγωγού στα δικά της χωρικά ύδατα, θα πρέπει να αλλάξουμε την όδευση του και η πιθανότερη εκδοχή είναι η τοποθέτηση του στα διεθνή ύδατα, βόρεια τη Δανίας».

Στο μεταξύ ο αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Gazprom Αντρέι Κρουγκλόφ δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Μόσχα ότι η Gapzrom δεν αναμένει αύξηση του κόστους κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2 για κανέναν λόγο.

28/06/2018 15:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ TASS
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: