Μουντιάλ 2018: Το Βέλγιο κέρδισε τον Παναμά με 3-0 και σκόρερ τους Μέρτενς και Λουκάκου




Το Βέλγιο συνέχισε την επιτυχημένη παρουσία του στην πρεμιέρα των Μουντιάλ, αφού επικράτησε 3-0 του Παναμά στην 1η αγωνιστική του 7ου ομίλου που έγινε στο Σότσι (Fisht Stadium) για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, σκόραραν στο 47΄ με τον Μέρτενς και στο 69΄ και στο 75΄ με τον Λουκάκου.

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, αφού άλλωστε αυτή ήταν και η πρώτη συμμετοχή του Παναμά στη διοργάνωση. Το Βέλγιο έμεινε αήττητο για 10ο συνεχές παιχνίδι στους ομίλους των Παγκοσμίων Κυπέλλων, σημείωσε την 5η διαδοχική νίκη του, ενώ από το 1986 σε πρεμιέρες Μουντιάλ έχει χάσει μόνο μία φορά (το 1986), καθώς έχει 5 νίκες 3 ισοπαλίες και 1 ήττα. Να σημειωθεί ότι τελείωσε αήττητο τα προκριματικά του Μουντιάλ με 9 νίκες 1 ισοπαλία (με Ελλάδα). Τελευταία ήττα του σε όλες τις διοργανώσεις ήταν την 1η Σεπτεμβρίου 2016 με 2-0 από την Ισπανία σε φιλικό αγώνα. Συνολικά μετρά 20 συνεχή ματς σε όλες τις διοργανώσεις χωρίς ήττα (15 νίκες, 5 ισοπαλίες).

Το Βέλγιο έπαιξε χωρίς τους τραυματίες Τόμας Βερμάελεν και Βενσάν Κομπανί και ο Παναμάς χωρίς τον κορυφαίο επιθετικό του, Αλμπέρτο Κιντέρο. Η νικήτρια ξεκίνησε, όπως αναμενόταν, επιθετικά κι έχοντας την κατοχή της μπάλας πίεσε τον Παναμά, ο οποίος κατάφερε στο πρώτο μέρος να μη δεχτεί γκόλ. Στο 1΄ σουτ του Λουκάκου, έφυγε άουτ, στο 6΄ σουτ του Καράσκο μπλόκαρε ο Πενέδο, στο 7΄ επίσης σουτ του Μέρτενς έδιωξε πάλι ο Πενέδο, ενώ στο 11΄ ο Αζάρ εκμεταλλεύτηκε λάθος του Τόρες, που έκανε το πλασαριστό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά αστόχησε.

Στο 21΄ ο Τόρες έκοψε με προβολή τελευταία στιγμή τον Λουκάκου ο οποίος ετοιμαζόταν να σκοράρει σε κενή εστία. Στο 38΄ νέα ευκαιρία για το Βέλγιο με τον Αζάρ αλλά τον σταμάτησε ο Πενέδο. Η ομάδα του Παναμά έκανε την πρώτη καλή της φάση στο 42΄ όταν μακρινό σουτ του Κούπερ πέρασε ψηλά άουτ. Οι Βέλγοι βγήκαν και πάλι δυνατά στην επίθεση με την έναρξη του 2ου 45λεπτου, αλλά αυτή τη φορά κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους και να σκοράρουν. Δράστης ο Μέρτενς στο 47΄ ο οποίος από θέση πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή έκανε το μονοκόμματο σουτ στην απέναντι γωνία του Πενέδο για να κάνει με εκπληκτικό τροπο το 1-0.

Ο Παναμάς προσπάθησε να απαντήσει στο 54΄ με τον Μουρίγιο ο οποίος βρέθηκε μόνος προ του Κουρτουά, με το Βέλγο τερματοφύλακα να στέλνει τη μπάλα κόρνερ. Ακολούθως οι Βέλγοι απλοποίησαν τα πράγματα σκοράροντας δύο ακόμη φορές με τον Λουκάκου, τον κορυφαίο σκόρερ τους. Ο θηριώδης επιθετικός σκόραρε στο 69΄ με καρφωτή κεφαλιά από κοντά σε σέντρα του Ντε Μπράιν και στο 75΄ από μεταβίβαση του Εντέν Αζάρ, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και πέρασε την μπάλα πάνω από τον Πενέδο για να γράψει το 3-0.

Οι Σουηδοί νίκησαν τη Νότια Κορέα και συγκατοικούν με το Μεξικό στην κορυφή

18/06/2018 20:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σότσι, Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: