Μουντιάλ 2018: Ανατροπή για τη Γερμανία και νίκη στο 90+5’, με 2-1, επί της Σουηδίας




Και στο τέλος κερδίζουν οι… Γερμανοί. Με γκολ του Κρόος στο 90+5′ και παρά το γεγονός ότι έπαιζαν με 10 παίκτες από το 82′ (αποβολή Μπόατενγκ) τα “πάντσερ” επικράτησαν 2-1 της Σουηδίας για την 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου του Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο Τοϊβόνεν στο 32′ έκανε το 1-0 για τους Σκανδιναβούς κι ο Ρόις στο 48′ είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1. Πλέον η πρόκριση είναι στα χέρια των Παγκόσμιων πρωταθλητών, που την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν την αποκλεισμένη Νότια Κορέα. Η Σουηδία θα παίξει με το Μεξικό σε ένα παιχνίδι “ζωής και θανάτου” και για τους δύο, καθώς αν κερδίσουν τα “πάντσερ”, ο νικητής της αναμέτρησης θα προκριθεί στους “16”.

Η Γερμανία μπήκε στο παιχνίδι πολύ επιθετικά, καθώς “καιγόταν” για τη νίκη, μιας και ενδεχόμενη ήττα τους άφηνε εκτός συνέχειας. Παρά την πίεση δεν μπόρεσε να πετύχει κάποιο γκολ, αντίθετα οι Σουηδοί ήταν αυτή που ζήτησαν πέναλτι με τον Μπεργκ. Στο 32′ οι Σκανδιναβοί πήραν κεφάλι στο σκορ, καθώς ο Τοϊβόνεν άνοιξε με υπέροχο πλασέ το σκορ.

Στην επανάληψη η Γερμανία παίζοντας με την πλάτη στον τοίχο μπήκε με στόχο να πιέσει και ευτύχησε να ισοφαρίσει στην πρώτη της φάση. Στο 48′ Ο Βέρνερ έβγαλε τη σέντρα και ο Ρόις με το… γόνατο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας.

Η συνέχεια ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για τα “Πάντσερ” τα οποία πέραν της συντριπτικής κατοχής της μπάλας που έφτασε στο 79-21% δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια μεγάλη φάση.

Η αριθμητική ισορροπία άλλαξε στο 82′ όταν ο Μπόατενγκ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και η Γερμανία ολοκλήρωσε με 10 παίκτες το παιχνίδι. Στις καθυστερήσεις η ομάδα του Λεβ στάθηκε άτυχη, καθώς είχε δοκάρι με τον Μπραντ, λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Η πίεση πάντως απέδωσε καρπούς στο 5′ των καθυστερήσεων όταν ο Κρόος με μαγικό τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και λύτρωσε τους Γερμανούς.

Πολύ κοντά στην πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ το Μεξικό: Νίκη επί της Νότιας Κορέας, με 2-1

23/06/2018 23:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σότσι, Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: