Mνημόνιο Κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Αεροπορική Ασφάλεια




Mνημόνιο Κατανόησης (MoU) μεταξύ της Ελλάδας και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Αεροπορική Ασφάλεια (EASA) υπέγραψαν ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και ο εκτελεστικός διευθυντής του EASA Πάτρικ Κάι (Patrick Ky) παρουσία της επιτρόπου Μεταφορών Βιολέτας Μπουλτς (Violeta Bulc), στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Κατά την τελετή της υπογραφής, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών, ο υπουργός εξήρε την τεχνογνωσία του EASA στα ζητήματα ασφάλειας στις αερομεταφορές και τη σπουδαιότητα που προσλαμβάνει η συμφωνία τεχνικής βοήθειας αυτή την εποχή που υλοποιούνται οι προσπάθειες του υπουργείου για την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

«Ενόψει των αλλαγών που συνίστανται στον διαχωρισμό των λειτουργιών της ΥΠΑ σε Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας με ρυθμιστικές και εποπτικές αρμοδιότητες και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με αρμοδιότητες οργάνωσης και ανάπτυξης των υπηρεσιών αεροναυτιλίας και διαχείρισης και λειτουργίας αεροδρομίων και υδατοδρομίων, το υπουργείο θα χρησιμοποιήσει ως τεχνικό σύμβουλο τον EASA για την υλοποίηση της επικείμενης αναδιοργάνωσης. Η εταιρική σχέση έχει σκοπό όχι μόνο τη βελτίωση των επιδόσεων της Ελλάδας σε όλο το κανονιστικό και εποπτικό έργο που σχετίζεται με ζητήματα αεροπορικής ασφάλειας αλλά και την παροχή τεχνικής βοήθειας και εκπαίδευσης για ανάπτυξη ικανοτήτων στον τομέα» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με ρήτρα του Μνημονίου οι πληροφορίες που ανταλλάσσονται στο πλαίσιο της συνεργασίας χρησιμοποιούνται μόνο για την άσκηση των αρμοδιοτήτων και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων που προβλέπονται από αυτό και διέπονται από την αρχή της εμπιστευτικότητας.

Τέλος, η επίτροπος Μεταφορών, συνεχάρη τα συμβαλλόμενα μέρη για την υπογραφή της τεχνικής συνεργασίας και εξήρε τη σημασία της τόσο για τις αερομεταφορές της Ελλάδας όσο και για το επιβατικό κοινό.

08/06/2018 21:16
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: