Με τον χαρακτηρισμό “επείγον” το νομοσχέδιο για τις δομές της εκπαίδευσης στην Βουλή




Προς συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής έρχεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που αφορά στις δομές της Εκπαίδευσης.

Έτσι, αύριο, Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια εντός της εβδομάδας, καθώς έχει χαρακτηρισθεί «επείγον».

Όπως είναι γνωστό, το νομοσχέδιο ρυθμίζει τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας των υποστηρικτικών δομών της Εκπαίδευσης, την αξιολόγηση των στελεχών εκπαίδευσης και την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Όπως έχει αναφέρει σχετικά το υπουργείο Παιδείας για το νομοσχέδιο, που φέρει τίτλο: «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις», δίνεται τέλος «στην απειλή της τιμωρητικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, με την κατάργηση του ΠΔ 152 και στο ασφυκτικό και αναχρονιστικό θεσμικό πλαίσιο για τη διοίκηση της εκπαίδευσης με την κατάργηση του μεγαλύτερου μέρους του ν. 3848/2010».

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

03/06/2018 15:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθηνά Καστρινάκη
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: