Με 14 «Γαλάζιες Σημαίες» η Αγία Νάπα πρώτευσε και φέτος στον θεσμό για τις παραλίες




Με συνολικά 14 «Γαλάζιες Σημαίες» από τις συνολικά 63 βραβευμένες παραλίες της Κύπρου, η Αγία Νάπα πρώτευσε και φέτος στο συγκεκριμένο θεσμό.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «με 14 «Γαλάζιες Σημαίες» στο ενεργητικό του ο Δήμος κατετάγη πρώτος παγκύπρια και στη φετινή Τελετή Απονομής τους, ως ο Δήμος με τις πιο περισσότερες βραβευμένες παραλίες».

Προστίθεται ότι «η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 31 Μαίου στην Πάφο και διοργανώθηκε από τον Δήμο Πάφου σε συνεργασία με τον Εθνικό Κριτή και τον Οργανισμό CYMEPA».

Τη διάκριση στην Αγία Νάπα έλαβαν οι παραλίες, «Κόννος», «Λιμνάρα», «Αμμος του Καμπούρη», «Γλυκύ Νερό», «Πανταχού», «Λούκκος του Μάντη», «Κατσαρκά», «Περνέρα», «Βαθκειά Γωνιά», «Νησί», «Nissi Bay», «Λάντα», «Μακρόνησος» και «Αγία Θέκλα».

Ο επιθεωρητής παραλιών του Δήμου Αγίας Νάπας Δημήτρης Πατέρας, παρέλαβε τις σημαίες από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή. Σε χαιρετισμό του ο Υπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η «Γαλάζια Σημαία» είναι ένας διεθνής θεσμός και αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο που επιβραβεύει τις οργανωμένες ακτές και απονέμεται με αυστηρά κριτήρια».

Σημείωσε ότι «μέσα από τον θεσμό αυτό βραβεύονται παραλίες, οι οποίες επιτυγχάνουν υψηλούς ποιοτικούς περιβαλλοντικούς στόχους, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για την βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία» είναι η εξαιρετική ποιότητα των υδάτων της».

ΚΥΠΕ – Φανίτσα Ζαννέττου
Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ
01/06/2018 13:06

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: