Καταθέτες σήκωσαν σήμερα από τα ταμεία της Συνεργατικής πάνω από 70 εκατομμύρια ευρώ




Ουρές σχηματίστηκαν σήμερα στα ταμεία των υποκαταστημάτων της Συνεργατικής, καθώς οι χθεσινές αναφορές εκπροσώπου της Κεντρικής Τράπεζας στην Επιτροπή Ελέγχου προκάλεσαν αναστάτωση ανάμεσα στους καταθέτες του Συνεργατισμού.

Εκατοντάδες καταθέτες της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας προσήλθαν από το πρωί στα κατά τόπους υποκαταστήματα προκειμένου να αποσύρουν τα λεφτά τους.

Έγκυρες πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν πως μέχρι το μεσημέρι οι αναλήψεις είχαν φθάσει τα €70 εκατ.

Χθες, ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου ο επικεφαλής του Τμήματος Εποπτείας της Κεντρικής Τράπεζας Γιάγκος Δημητρίου, προειδοποίησε ότι αν δεν ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταφοράς του καλού Συνεργατισμού στην Ελληνική Τράπεζα, «η μόνη εναλλακτική λύση είναι ο Συνεργατισμός να τεθεί σε καθεστώς εξυγίανσης, η ακόμα χειρότερα, αν κρίνει το Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης ότι δεν υπάρχει θέμα δημοσίου συμφέροντος, ο Συνεργατισμός να μπει σε εκκαθάριση και αυτό θέτει σε κίνδυνο οι εγγυημένες καταθέσεις».

Ωστόσο, νωρίτερα σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Αλίκη Στυλιανού, σε δήλωσή της στον απόηχο των δηλώσεων του κ. Δημητρίου, ξεκαθάρισε ότι ακόμη και σε περίπτωση εξέτασης του ενδεχομένου εξυγίανσης της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ) θα προστατευθούν οι καταθέσεις μέχρι και €100.000 και αναφέρθηκε σε «απομακρυσμένο θεωρητικό ενδεχόμενο εκκαθάρισης της ΣΚΤ».

Το ΚΥΠΕ επικοινώνησε με εκπρόσωπο της Συνεργατικής, ο οποίος δεν θέλησε να προβεί σε σχόλιο.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
29/06/2018 15:06

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: