Κατάπτυστο το non paper του Μαξίμου για την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη, είπε ο Λοβέρδος




Την πρόθεση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να τοποθετηθεί θετικά στο νομοσχέδιο για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, μετά τις νομοτεχνικές βελτιώσεις και προσθήκες που επέφερε η κυβέρνηση, έκανε γωστή, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος. Ταυτόχρονα, όμως, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ στάθηκε επικριτικός απέναντι στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή.

«Γίνατε κυβέρνηση με πολλά και μεγάλα λόγια. Αντί να κουνάτε το δάχτυλο και να μιλάτε για καρεκλοθήρες, καλό θα ήταν να ρωτήσετε ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να σας πει ποια θέση έχει για εσάς. Δεν μπορεί να κουνάει το δάχτυλο ο υπουργός της κυβέρνησης η οποία ήταν και πάλι απούσα από την Μάνδρα. Κοινώς δεν σας παίρνει. Σπάσατε κάθε ρεκόρ στις υποχωρήσεις αλλά σήμερα πανηγυρίζετε για αυτά που καταγγέλλατε. Λέγατε ότι θα είναι σχοινί η επιμήκυνση του χρέους και τη συμφωνήσατε», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Μας είπε ο κ. Κουρουμπλής ότι μας νοιάζουν οι καρέκλες. Δεν ξέρω για ποιον τα είπε, αλλά απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, πρέπει κανείς να σέβεται! Θέλω να του θυμίσω του κ. Κουρουμπλή ότι είναι μέλος της κυβέρνησης που κατάργησε το ΕΚΑΣ, που έκοψε το μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, που ψήφισε περικοπή των συντάξεων των αναπήρων, τη μείωση ακόμη και αυτών των κατώτερων συντάξεων του ΙΚΑ».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ αναφέρθηκε και στην αντίδραση της κυβέρνησης μετά την αποχώρηση του κ. Λαζαρίδη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. «Προκαλεί αλγεινή εντύπωση ένα κατάπτυστο non paper του Μεγάρου Μαξίμου με τα γνωστά τροπάρια κάποιου που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του. Τα επιχειρήματά σας, σας γελοιοποιούν. Αυτός που φεύγει από εσάς παίρνει χρήματα. Αυτός που έρχεται σε εσάς δεν παίρνει; έχετε χάσει όλα τα ερείσματά σας και τα σκόρπια φύλλα της κυβέρνησης σας δεν μαζεύονται».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: