Καλοκαιρινός “μαραθώνιος” στο Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας: Τέλη Ιουλίου ο διάδοχος του Ραχόι




Το Λαϊκό Κόμμα (PP) του πρώην πρωθυπουργού της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος ανετράπη την 1η Ιουνίου από το κοινοβούλιο, θα επιλέξει τον νέο αρχηγό του στα τέλη Ιουλίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Ραχόι διαβεβαιώνοντας πως δεν έχει ορίσει κάποιον «δελφίνο».

Το έκτακτο συνέδριο του PP θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Ιουλίου, δήλωσε ο Ραχόι έπειτα από συνεδρίαση του κόμματός του.

Την περασμένη εβδομάδα είχε ανακοινώσει πως εγκαταλείπει την ηγεσία του μεγαλύτερου κόμματος της Ισπανίας, στην οποία βρισκόταν εδώ και 14 χρόνια, μετά την εκδίωξή του από την εξουσία με πρόταση μομφής των σοσιαλιστών.

«Η τελευταία απόφασή μου ήταν να φύγω, συνεπώς δεν θα πάρω άλλη απόφαση για το PP. Κανένα από τα πρόσωπα που μπορούν να διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος δεν έχει ανάγκη τη στήριξή μου. Δεν έχω ούτε διάδοχο ούτε δελφίνο», επέμεινε ο Ραχόι, ο οποίος είχε ο ίδιος προωθηθεί το 2004 επικεφαλής των συντηρητικών από τον πρώην πρωθυπουργό Χοσέ Μαρία Αθνάρ.

Τα ονόματα που κυκλοφορούν για τη διαδοχή του Ραχόι είναι αυτά της πρώην υπουργού Άμυνας και νυν δεύτερης στην ιεραρχία του PP Μαρία Ντολόρες ντε Κοσπεντάλ, της Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία, αντιπροέδρου της καθαιρεθείσας κυβέρνησης, ή του Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχό, προέδρου της Γαλικίας από την οποία κατάγεται ο Ραχόι.

11/06/2018 15:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
Μαδρίτη, Ισπανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: