Ισόπαλη 1-1 η «ισχυρή» Αργεντινή με την Ισλανδία: Έχασε πέναλτι στο 64′ ο Μέσι




Ισοπαλία 1-1 απέσπασε η «μικρή» Ισλανδία από την «ισχυρή» Αργεντινή στο Spartak Stadium της Μόσχας για τον 4ο όμιλο (1η αγωνιστική) του μουντιάλ της Ρωσίας, δημιουργώντας την πρώτη μεγάλη έκπληξη στη διοργάνωση. Σκόρερ ο Αγουέρο στο 19΄ για την Αργεντινή και ο Φινμπόγκασον στο 23΄ για την Ισλανδία, ενώ στο 64΄ ο Μέσι δεν κατάφερε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι.

Οι Ισλανδοί κοίταξαν στα μάτια τους μεγάλους αντιπάλους τους στην πρώτη συμμετοχή τους σε τελική φάση Μουντιάλ, με τους Αργεντινούς να παίρνουν μέρος στο 17ο παγκόσμιο κύπελλο. Με καλή αμυντική διάταξη οι Ισλανδοί δεν άφησαν περιθώρια στους Αργεντινούς να ξεδιπλώσουν τις επιθετικές τους αρετές δείχνοντας ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η πορεία τους στα προκριματικά της διοργάνωσης.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με μία καλή ευκαιρία στο ενεργητικό τους. Πρώτα η Αργεντινή με τον Ταγλιαφίκο στο 8΄ (από φάουλ του Μέσι η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του και κατέληξε άουτ) και στη συνέχεια (9΄) η Ισλανδία με διπλή ευκαιρία του Φινμπόγκασον (σουτ άουτ) και του Μπιάρνασον (πλασέ από κοντά έξω).

Στο 19΄ η Αργεντινή άνοιξε το σκορ με τον Αγουέρο, όταν μέσα στην περιοχή με πλάτη στην εστία έκανε το αριστερό σουτ για να κάνει το 1-0. Οι Ισλανδοί δεν άργησαν όμως να φθάσουν στην ισοφάριση τέσσερα λεπτά αργότερα (23΄) με τον Φινμπόγκασον από κοντά, μετά από ασθενή απόκρουση του Καμπαγέρο σε σουτ του Μπιάρνασον. Στο 42΄ η Αργεντινή ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Σίγκουρντσον, ενώ στο 45΄ πλασέ του Σίγκουρντσον απέκρουσε ο Καμπαγέρο.

Στην επανάληψη η Αργεντινή έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 64΄ να προηγηθεί και πάλι, όταν πέναλτι που κέρδισε ο Αγουέρο από τον Μάγκνουσον, ο Μέσι δεν κατάφερε να νικήσει τον Χάλντορσον, ο οποίος έπεσε στη δεξιά γωνία και απέκρουσε την μπάλα. Ο επιθετικός μονόλογος της Αργεντινής συνεχίστηκε και στο 81΄ σε εξαιρετικό σουτ του Μέσι έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 87΄ ο Χάλντορσον αποκρούει εντυπωσιακά σουτ του Παβόν.

*Ένα μεγάλο ρεκόρ σημείωσε ο Αργεντινός Μαστσεράνο, ο οποίος έφθασε τις 144 διεθνείς συμμετοχές και ξεπέρασε τον Χαβιέρ Ζανέτι που είχε συμπληρώσει 143.

16/06/2018 17:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Mόσχα, Ρωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: