Η Τουρκία καραδοκεί για αναβάθμιση του ψευδοκράτους λέει ο πρόεδρος της Βουλής της Κύπρου




H Τουρκία δεν αποβλέπει σε μια δίκαιη λύση του Κυπριακού, αλλά αντιθέτως προτεραιότητά της είναι η αναβάθμιση του ψευδοκράτους δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Όπως τόνισε σκοπός της Τουρκίας είναι η υλοποίηση των γεωστρατηγικών της στόχων επί της Κύπρου και επί της ευρύτερης περιοχής και την ίδια ώρα επιδεινώνει την όλη κατάσταση με προκλητικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και με την αρνητική της διάθεση για συμμόρφωση με κανονισμούς, συμβάσεις και τις υποχρεώσεις της έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, .

Ο κ. Συλλούρης σε επιμνημόσυνο λόγο στο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή οπλιτών του 398 Τ.Π, ανέφερε ότι εμείς, βάσει αυτών των δεδομένων και έχοντας απέναντί μας μια Τουρκία αδιάλλακτη, έτοιμη να επωφεληθεί και να καταχραστεί όσα περισσότερα μπορεί, οφείλουμε να συσπειρωθούμε και να προσηλωθούμε σε έναν κοινό στόχο, για επανάκτηση των δικαιωμάτων και των κεκτημένων μας, διεκδικώντας την επαναφορά της τάξης στο νησί.

«Δύσκολο το έργο μας. Αυτό όμως, δεν μας επιτρέπει σε καμιά περίπτωση να ολιγωρήσουμε και να λιποτακτήσουμε από το σκοπό μας. Ανέκαθεν, ως Έθνος, καλούμασταν να αντιμετωπίσουμε πολύ πιο ισχυρούς από εμάς εχθρούς, ωστόσο η δειλία και ο άνανδρος συμβιβασμός δεν χαρακτήριζε ποτέ την εθνική μας υπόσταση. Την ίδια αποφασιστικότητα και θάρρος, που επέδειξαν συμπατριώτες μας πριν από εμάς σε άλλες χρονικές στιγμές, οφείλουμε να επιδείξουμε και εμείς αυτή τη δεδομένη στιγμή, που καλούμαστε να προστατεύσουμε τα δίκαιά μας, τα οποία παράνομα μας έχουν αφαιρέσει», ανέφερε.

Ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε ακόμη και στην ανάγκη για εξυγίανση των πολιτειακών και κοινωνικών δομών του κράτους μας και τον εκσυγχρονισμό των θεσμών και των μηχανισμών μας, σημειώνοντας ότι η δημιουργία ενός πρότυπου κράτους, απαλλαγμένου από φαινόμενα κακονομίας και διαφθοράς, σύγχρονου, αμερόληπτου και εύρυθμου -πέραν του ότι είναι αναγκαία προσφορά στην κοινωνία μας- δύναται ταυτόχρονα να συνδράμει τις προσπάθειές μας για επίλυση του Κυπριακού και επίτευξη μιας δίκαιης και λειτουργικής λύσης.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ
Λευκωσία 30/06/2018 18:43

 

“Κρύος ιδρώτας” έχει πιάσει την Άγκυρα με τα F-35: ‘Αρχσαν την προπαγάνδα για τα ρωσικά SU-57:

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: