Η Τουρκία κλιμακώνει την ένταση στο Αιγαίο: Θέτει σε επιφυλακή πολεμικά πλοία και κομάντος




Σε επιφυλακή στο Αιγαίο θέτει η Άγκυρα τις δυνάμεις της με την εντολή να είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu αναφέρει πως τίθενται σε αυξημένη ετοιμότητα στο Αιγαίο, μια φρεγάτα, δύο πυραυλάκατοι και μια ομάδα της μονάδας υποβρυχίων καταστροφών “ώστε να αντιμετωπίσουν πιθανές προκλήσεις”, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στο τηλεγράφημα αναφέρεται πως η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, προχώρησε σε αυτή την ενέργεια επειδή “η Ελλάδα επιχειρεί να αυξήσει την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο”.

Ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Χουλουσί Ακάρ, επισκέφθηκε μάλιστα τις φρεγάτες στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, οι οποίες συμμετέχουν στην άσκηση “Λευκή Θύελλα” και ισχυρίστηκε πως η Τουρκία δρα εντός των ορίων του Διεθνούς Δικαίου και επανέλαβε τις γνωστές πια απειλές πως κανείς “δεν πρέπει να λογαριάζει χωρίς την Τουρκία” και ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στο καθήκον τους.

Η αντίδραση της ελληνικής πλευράς

Έμπειρα στελέχη του Ελληνικού Πενταγώνου, με τα οποία επικοινώνησε το HellasJournal αμέσως μετά τη δημοσίευση της είδησης, τόνιζαν πως πρόκειται για “υβριδικό πόλεμο και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων από την Άγκυρα”.

Πηγή: Anadolu , ΣΚΑΪ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: