Η συμφωνία σηματοδοτεί μια νέα σελίδα, είπε ο Τσίπρας: Ο διάλογος για την γραβάτα (video)




Νεώτερη ενημέρωση: «Χθες είχαμε μια ιστορική συμφωνία για το ελληνικό χρέος, που το καθιστά βιώσιμο», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον διάλογο που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων.

«Δεν θα το γλυτώσω, θα τη φορέσω τη γραβάτα», σχολίασε ο πρωθυπουργός μόλις μπήκε στο προεδρικό γραφείο, παραπέμποντας στη δήλωση που είχε κάνει ότι θα φορέσει γραβάτα όταν βρεθεί λύση για το χρέος.

Αμέσως ο κ. Παυλόπουλος άρχισε τη συζήτηση για το ποιος θα την πληρώσει, η κουβέντα ήρθε στον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι και ο πρωθυπουργός χαμογέλασε και παρατήρησε: «Τα στοιχήματα πρέπει να πληρώνονται όταν κερδίζονται»

Η συμφωνία για το ελληνικό χρέος είναι πολύ πιο πάνω από τις προσδοκίες των αγορών, τόνισε ο πρωθυπουργός, , και σημείωσε πως ανταποκρίνεται στο ηθικό χρέος των εταίρων απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού, για να μείνει αρραγής η Ευρωζώνη και το όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

«Τούτες τις ώρες πρέπει όλοι μας, εμείς πρωτίστως αλλά και οι εταίροι μας, να γνωρίζουμε με πόσες θυσίες του ελληνικού λαού επιτεύχθηκε αυτό που επιτεύχθηκε» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρωθυποργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι «αυτές οι θυσίες δεν οφείλονται μόνο σε λάθη δικά μας» και πως «ορισμένες, αρκετές πολύ σημαντικές θυσίες, οφείλονται και σε λάθη που έγιναν λόγω του περιεχομένου των προγραμμάτων, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από εκείνους που τα διαμόρφωσαν, όχι από εμάς». «Αυτό είναι πια αποδεδειγμένο» πρόσθεσε.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «αυτά τα λάθη θα ληφθούν υπόψη, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, όταν μάλιστα η ομολογία προέρχεται από το υψηλότερο δυνατό επίπεδο στο πλαίσιο της ΕΕ».

Σύντομα ο ελληνικός λαός θα διαπιστώσει τις θετικές αλλαγές που έρχονται, και αφορούν τόσο το 2018 με τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου, αλλά και τα επόμενα χρόνια με το κύμα επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας .

Παράλληλα δήλωσε πως η κυβέρνηση δεσμεύεται στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί, αλλά σημείωσε ότι είναι πια στη διακριτική ευχέρεια τής κάθε κυβέρνησης που εκλέγει ο ελληνικός λαός, να επιλέγει τα μέσα προκειμένου να υλοποιήσει αυτούς τους στόχους και αυτό είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τη χώρα.

«Έκανα αυτό που θα έκανε καθένας στη θέση μου, κάθε Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έκανα το χρέος μου, αυτό επέβαλε και η συγκυρία αλλά και η ιστορία και η προοπτική της χώρας» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα,

“Ήρθε η ώρα ο Τσίπρας να φορέσει γραβάτα”: Ο διεθνής τύπος σχολιάζει τη συμφωνία για την Ελλάδα

 

Προηγούμενη ενημέρωση: Για μια συμφωνία που ανταποκρίνεται στο ηθικό χρέος των εταίρων μας απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού, μίλησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενημερώνοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για τις αποφάσεις του ιστορικού eurogroup.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «βιώσιμο» πλέον το χρέος και ανέφερε ότι είναι μια συμφωνία πολύ πιο πάνω από τις προσδοκίες των αγορών,προσθέτοντας πως ανταποκρίνεται στις θυσίες του ελληνικού λαού.

«Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψουμε το συνετό δρόμο των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός ευχαρλιστησε ακολούθως τον Προκόπη Παυλόπουλο για τη στάση καθ’ όλη την προσπάθεια εξόδου της χώρας από το μνημόνιο.

Από τη πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στις θυσίες του ελληνικού λαού, πολλές από τις οποίες όπως είπε προήλθαν και από τα λάθη  που κατάρτισαν τα προγράμματα. “Αυτό έχει αναγνωριστεί”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: