Η Ουάσιγκτον επιτίθεται στον Δημ. Κουφοντίνα: Είναι ένας τρομοκράτης και δολοφόνος

File Photo: US Secretary of State Mike Pompeo (R), with White House Press Secretary Sarah Huckabee Sanders (C) and State Department Spokesperson Heather Nauert (L), during the White House daily briefing at the White House in Washington, DC, USA. EPA, SHAWN THEW
«Οι τρομοκράτες δεν πρέπει να παίρνουν άδεια από τη φυλακή». Τη δήλωση αυτή έκανε χθες η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, εκφράζοντας τη βαθύτατη δυσαρέσκεια του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για τη νέα άδεια που έλαβε το ηγετικό στέλεχος της «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας.

Η εκπρόσωπος δεν έκρυψε την ανησυχία της ότι η συγκεκριμένη άδεια στον καταδικασμένο για δολοφονίες, Κουφοντίνα, προσφέρει κίνητρο σε άτομα που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο για να προβούν σε περαιτέρω βίαιες ενέργειες.

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η κ. Νάουερτ ανέφερε:

Με πιο χαλαρά μέτρα ασφαλείας η τρίτη διήμερη άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

«Αυτές οι άδειες προσφέρουν ένα κίνητρο στους οπαδούς του για να διαπράξουν περαιτέρω βίαιες και καταστρεπτικές πράξεις στο όνομα του».

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και ονομαστικά στα αμερικανικής καταγωγής θύματα της 17 Νοέμβρη, ενώ υποστήριξε πως η αμερικανική πλευρά έχει ήδη εκφράσει την ανησυχία της στην ελληνική κυβέρνηση. Τόνισε:

«Βρίσκεται τώρα σε διήμερη άδεια και είναι η τρίτη άδεια που λαμβάνει τον τελευταίο χρόνο. Είναι ένας τρομοκράτης που έχει καταδικαστεί για πολλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού ακόλουθου της (αμερικανικής) πρεσβείας Γουίλιαμ Νορντίν στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 και του λοχία της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Ρόναλντ Στιούαρτ. Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει ήδη μεταφέρει τη σοβαρή μας ανησυχία σχετικά με αυτή την απόφαση στην ελληνική κυβέρνηση».

Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί χθες το πρωι και η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, η οποία με ανάρτηση στο λογαριασμό της στο twitter σημείωσε:

«Είναι μία επαίσχυντη αδικία για τις οικογένειες των πολλών θυμάτων του και περαιτέρω κίνητρο για τους αναρχικούς ακολούθους του να διαπράξουν βίαιες και καταστροφικές ενέργειες στο όνομά του».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL, ΑΠΕ-ΜΠΕ

“Οι τρομοκράτες δεν πρέπει να παίρνουν άδεια”: Δυσαρέσκεια Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Κουφοντίνα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: