Η Μέρκελ δεν πιστεύει σε λύση για την κρίση ασύλου εντός της εβδομάδας, γράφει το Spiegel




Στην ιστοσελίδα Spiegel Οnline δημοσιεύεται ρεπορτάζ με τίτλο «Συζήτηση της Ε.Ε. για τη μετανάστευση- Η Μέρκελ δεν πιστεύει ότι θα βρεθεί λύση για την κρίση στην πολιτική ασύλου εντός της εβδομάδας» και υπότιτλο «Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Σάντσες συναντήθηκε με την Καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο. Και οι δύο επιχείρησαν να δείξουν με επιδεικτικό τρόπο ενότητα. Η Καγκελάριος μετρίασε ωστόσο τις προσδοκίες για τη Σύνοδο της Ε.Ε. στο τέλος της εβδομάδας».

Το δημοσίευμα μεταξύ άλλων αναφέρει, τα εξής:

H Μέρκελ και ο Σάντσες δεν πιστεύουν ότι η κρίση ασύλου μπορεί να επιλυθεί με το να ακολουθεί κάθε κράτος τη δική του πορεία. Η Καγκελάριος και ο Ισπανός πρωθυπουργός θέλουν να συνεργαστούν στη Σύνοδο της Ε.Ε. στα τέλη της εβδομάδας στο θέμα της επίλυσης της προσφυγικής κρίσης.

“Χρειαζόμαστε μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στη μετανάστευση”, δήλωσε ο Σάντσες σε κοινή συνέντευξη τύπου με τη Μέρκελ. Η επικεφαλής του CDU δήλωσε αναφορικά με τη συνάντηση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε. την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή ότι δεν υπολογίζει ότι έως την Παρασκευή θα έχει εξευρεθεί λύση για το συνολικό ζήτημα του ασύλου.

Δύο από τα επτά ζητήματα που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση παραμένουν ανοιχτά, υποστήριξε. Σ’ αυτά περιλαμβάνονται η οδηγία για τη διαδικασία παροχής ασύλου κι ένας νέος Κανονισμός του Δουβλίνου IV. “Θα χρειαστεί ακόμη λίγος χρόνος”, δήλωσε η Μέρκελ.

Γι’ αυτό και η Καγκελάριος τάχθηκε εκ νέου υπέρ των διμερών συμφωνιών κρατών- μελών της Ε.Ε. με χώρες προέλευσης και διέλευσης (transit) μεταναστών. Στη διαδικασία αυτή μεμονωμένα κράτη θα έπρεπε να μπορούν να διαπραγματεύονται στο όνομα ολόκληρης της Ε.Ε., υποστηρίζει.

Ο Σάντσες διαβεβαίωσε την Μέρκελ για την υποστήριξή του στη Σύνοδο την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή. Όπως είπε, θα πρέπει να υπάρξει μία αποτελεσματική και ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση.

Στη διένεξη με το CSU η Μέρκελ έχει ανακοινώσει ευρωπαϊκές ή διμερείς συμφωνίες για τα θέματα του ασύλου. Εάν η Καγκελάριος δεν καταφέρει να πετύχει αποτελέσματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο επικεφαλής του CSU και ομοσπονδιακός ΥπΕΣ Ζεχοφερ σκοπεύει να δώσει τη εντολή, από την 1η Ιουλίου, να απορρίπτονται στα γερμανικά σύνορα πρόσφυγες που έχουν ήδη καταγραφεί σε άλλη χώρα- μέλος της Ε.Ε. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να σημαίνει το τέλος της κοινοβουλευτικής συνεργασίας μεταξύ CDU και CSU.

“Ιδιωτική συνάντηση” Εμμανουέλ Μακρόν και Τζουζέπε Κόντε με θέμα το μεταναστευτικό

Η Πορτογαλία θα δεχθεί μετανάστες του Lifeline, μετά από 7 μέρες στη θάλασσα

ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος – Γερμανία/ΒΕΡΟΛΙΝΟ 26/06/2018 20:43

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: