Η Lockheed Martin λογαριάζει χωρίς τη Γερουσία; Έστειλε πρόσκληση στην Τουρκία για τα F35




Επίσημη πρόσκληση για την τελετή παραλαβής των αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών F35 στις 21 Ιουνίου έλαβε η Τουρκία από την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin σύμφωνα με το Χαμπέρτουρκ.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, μια μέρα πριν την τελετή θα πραγματοποιηθεί δεξίωση. Αφού ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων στις ΗΠΑ το F35 θα φτάσει στην Τουρκία τον Νοέμβριο του 2019. Τα υπόλοιπα αεροσκάφη θα φτάσουν στη συνέχεια σε χρόνο που θα καθοριστεί.

Πάντως για την παραλαβή των F35 χρειάζεται και η έγκριση της αμερικανικής Γερουσίας η οποία δεν φαίνεται διατεθειμένη να τη δώσει, γι αυτό και ξεκίνησαν οι συζητήσεις για το αν τελικά θα καταφέρουν να φτάσουν στην Τουρκία τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη.

Σε σχετική ερώτηση ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία αυτή τη στιγμή τηρεί το συμβόλαιο για την αγορά των F35. “Βασιζόμενοι στο διεθνές δίκαιο, εμείς θα κινήσουμε φυσικά το νομικό μηχανισμό αναλόγως. Ας πούμε ότι η Αμερική δεν τα δίνει, εννοείται ότι εμείς έχουμε κι άλλα μέρη να στραφούμε. Ο κόσμος άλλαξε, εναλλακτικές υπάρχουν πολλές”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη
04/06/2018 19:12

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: