Η κυβέρνηση φέρει την ευθύνη για τον διχασμό του λαού στο θέμα των Σκοπιών, είπε η Γεννηματά




«Το κλίμα που επικρατεί σήμερα στη Βουλή αποδεικνύει τον λόγο που ζητήσαμε εκλογές.», είπε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός ανέλαβε νέες δεσμεύσεις που φέρνουν το τέταρτο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς να μπαίνουν χρήματα στα δημόσια Ταμεία.

«Κύριε πρωθυπουργέ, δημεύεται την περιουσία του κράτους και θα λογοδοτήσετε για αυτό», είπε η κυρία Γεννηματά και πρόσθεσε ότι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα πληγούν ακόμα περισσότερο μιας και θα πληρώσουν επιπλέον 2 δισ. ευρώ από τη μείωση του αφορολόγητου.

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι άφησε την κυβέρνηση να κάνει ό,τι θέλει περιμένοντας «να πέσει ως ώριμο φρούτο» για να αναλάβει εκείνη μετά την κυβέρνηση.

Για τη συμφωνία με τα Σκόπια

«Η συμφωνία που παρουσίασε η κυβέρνηση είναι ένα βήμα αλλά όχι ολοκληρωμένη λύση. Έχει θετικά σημεία η υλοποίηση της συμφωνίας δεν εξαρτάται από την πλευρά μας αλλά από τη γειτονική χώρα», είπε η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε: «Υπάρχουν όμως και αρνητικά σημεία. Η συμφωνία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή μόνο εάν η αναθεώρηση θα μπορούσε να γίνει με την αναπροσαρμογή της εθνικότητας και της γλώσσας σύμφωνα με την νέα ονομασία, και εάν η πρόσκληση για το ΝΑΤΟ γινόταν μετά την αλλαγή του Συντάγματος».

«Αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για την πόλωση και τον διχασμό του ελληνικού λαού. Ακούω τη Νέα Δημοκρατία να χειροκροτά τον αρχηγό της για ένα θέμα που έχει διαχρονικά προβλήματα. Δεν βοήθησε να δημιουργηθεί εθνική γραμμή και άφησε τον κύριο Τσίπρα να κάνει μυστική διπλωματία». Υπογράμμισε η ίδια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: