Οι ειδικές δυνάμεις εξοπλίζονται με βάση τις προτάσεις στελεχών τους: Βάζει “πλάτη” ο Καμμένος




“Ερετήν χρήναι πρώτα γενέσθαι πριν πηδαλίοις επιχειρείν”, τη φράση αυτή από τους Ιππείς του Αριστοφάνη κάνουν κατά κάποιον τρόπο πράξη και σωστά οι επιτελείς του ελληνικού Πενταγώνου, που αν και διαθέτουν μεγάλη εμπειρία αποφάσισαν να εμπιστευθούν σε θέματα επιλογής εξοπλισμού και τα εμπειρότατα στελέχη των ειδικών δυνάμεων που αποτελούν τις ομάδες βατραχανθρώπων για ειδικές επιχειρήσεις στα νησιά.

Έτσι έχουν ζητήσει και περιμένουν προτάσεις για την άμεση προμήθεια υλικών που είναι ιδιαίτερα κρίσιμα και χρήσιμα για τις επιχειρήσεις που καλούνται να φέρουν εις πέρας.

Ανώτατες πηγές έλεγαν με νόημα ότι δεν είναι δυνατό ν’ αποφασίζουμε εμείς χωρίς τις προτάσεις των στελεχών μας που καθημερινά δίνουν αγώνα στα νησιά του Αιγαίου.

Οι ίδιες πηγές χωρίς να θέλουν να επεκταθούν έδιναν ένα μικρό δείγμα των όσων ζητούν κι’ αυτά έχουν να κάνουν ακόμα και με εξαρτήσεις, αξεσουάρ για τον φορητό οπλισμό, διόπτρες, θερμικές κάμερες, gps, σύγχρονα υλικά για καταδείξεις στόχων (κι αυτό πρέπει να το κρατήσουμε διότι παρατηρείται ραγδαία αύξηση συνεκπαίδευσης με την ΠΑ), ενώ στα αιτήματα περιλαμβάνονται ακόμη και drones…

Άλλωστε δεν είναι τυχαία όλα αυτά, καθώς όπως μαθαίνουμε ακόμη και ο ίδιος ο υπουργός φέρετε να έχει «βάλει πλάτη» για τον όσο γίνεται καλύτερο εκσυγχρονισμό των ειδικών δυνάμεων.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν και αφορούν τις ειδικές δυνάμεις, αναφέρουν ότι ήδη έχει ξεκινήσει ο μεγάλος αγώνας πλήρους ανακατασκευής του ήδη υπάρχοντος στόλου των ταχέων σκαφών των καταδρομών στα νησιά. Magna, VTR και οι λέμβοι απόβασης τύπου Zodiac, θα γίνουν εντός μικρού χρονικού διαστήματος «σαν καινούρια», αλλά θα υπάρξουν και νέες προμήθειες καθώς διεθνής διαγωνισμός θ’ ανοίξει τον δρόμο για νέα σκάφη ειδικών επιχειρήσεων.

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και το σκεπτικό πως όσοι είναι βατραχάνθρωποι θα υπηρετούν ξεκάθαρα στις αμφίβιες μοίρες κι όχι σε άλλες υπηρεσίες μιας και οι δυνατότητες που έχουν αλλά και οι γνώσεις τους θα είναι πολύτιμες στο Ανατολικό Αιγαίο ή στη Ζ’ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών…

Ρεπορτάζ: HellasJournal

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: