Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελληνικής και Συνεργατικής, η σύσταση της ερευνητικής επιτροπής για το Συνεργατισμό, τα δύο οδικά δυστυχήματα που σημειώθηκαν χθες με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μικρού κοριτσιού και ενός οικογενειάρχη και το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία προβάλλονται ως κύρια θέματα στο σημερινό Τύπο.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Πόρισμα σε 3 μήνες για το Συνεργατισμό» προβάλλει στο κύριο θέμα της δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα στην «Α», που αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί ο διορισμός των μελών της ερευνητικής επιτροπής, τα οποία στη συνέχεια θα αποφασίσουν για τους εμπειρογνώμονες που θα τους στηρίξουν στο έργο τους. Σε άλλο θέμα γράφει για τα δύο θανατηφόρα τροχαία που σημειώθηκαν χθες, αναφέροντας πως «πατέρας ξεψύχησε μπροστά στα παιδιά του και παιδάκι μπροστά στην οικογένειά του». Αλλού γράφει για τη δολοφονία του 39χρονου Βρετανού τουρίστα στην Πέγεια.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Μπαίνει με 50 εκατ. η Pimco στην Ελληνική» και γράφει ότι Δήμητρα Επενδυτική, Third Point Hellenic Recovery Fund L.P. και Wargaming Group Limited ανοίγουν χώρο στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας, ώστε να συμμετάσχει μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης η BRAVO Strategies, η οποία αποτελεί όχημα της Pimco, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην Ελληνική. Αλλού γράφει για τα δύο χθεσινά οδικά δυστυχήματα που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανθρώπων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε μια νέα περίοδο εισέρχεται η Τουρκία μετά την επικράτηση του Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Έπεσαν οι υπογραφές» και γράφει ότι έπεσαν χθες το βράδυ οι υπογραφές ανάμεσα σε Ελληνική Τράπεζα και Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, με τις οποίες ουσιαστικά κλείδωσε η συμφωνία, ενώ προστίθεται ότι η Pimco θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Ελληνικής με 150 εκατ. ευρώ. Σε άλλο θέμα προβάλλει φωτογραφίες από τα δύο χθεσινά τροχαία δυστυχήματα και γράφει ότι «πεντάχρονο κοριτσάκι ξεψύχησε στην άσφαλτο» και ότι πατέρας «ξεψύχησε μπροστά στα παιδιά του». Αλλού γράφει για «αλαλούμ με τα πτυχία των αστυνομικών».

Η «Χαραυγή» έχει τίτλο «Αντιφάσκει και παλινδρομεί ο Πρόεδρος» και γράφει για ξεκάθαρο μήνυμα του ΓΓ του ΑΚΕΛ προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να ασκεί σοβαρή, υπεύθυνη και πατριωτική πολιτική με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και δημιουργία προοπτικών για λύση και επανένωση της πατρίδας. Σε άλλο θέμα γράφει πως 5χρονο κοριτσάκι «έσβησε» στην άσφαλτο και ότι ένας 38χρονος έχασε επίσης τη ζωή του. Αλλού γράφει για τις τέσσερις προτάσεις του ΑΚΕΛ για δανειολήπτες και εγγυητές, αναφέροντας πως οι νομοθετικές αλλαγές που προωθεί η Κυβέρνηση αφορούν το σύνολο των δανειοληπτών, όχι μόνο τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Ημέρα θανάτου με δύο νεκρούς στους δρόμους» και γράφει για δύο νεκρούς, σε δύο δυστυχήματα, χωρίς ζώνες ασφαλείας, προσθέτοντας πως η Αστυνομία θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύσκεψη για την ασφάλεια στους δρόμους. Αλλού γράφει ότι ο Ερντογάν γιορτάζει τη σαρωτική νίκη του. Σε άλλο θέμα γράφει για το τροχαίο της Πέγειας, με θύμα 39χρονο Βρετανό, κάνοντας αναφορά στη δήλωση του φίλου του θύματος ότι χτυπήθηκε εσκεμμένα.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Δημητρίου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
26/06/2018 08:18

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: