Η επισκόπηση των Κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




H επόμενη μέρα στο Συνεργατισμό μετά την συμφωνία για εξαγορά και οι επικρίσεις των κομμάτων πλείστα εκ των οποίων ζητούν τη διεξαγωγή έρευνας καθώς και οι τοποθετήσεις της Κυβέρνησης για το ζήτημα, είναι το βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης. Προβάλλονται επίσης η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με εκπροσώπους της ΤΟΤAL, το νομοσχέδιο για παραχώρηση σύνταξης χηρείας και στους άνδρες, η αύξηση στα τροχαία καθώς και οι αντεγκλήσεις εξαιτίας πρόθεσης του ΟΑΣΕ να ετοιμάσει γλωσσάρι για τους δημοσιογράφους στις δύο κοινότητες.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα υπό τον τίτλο «Η ώρα της έρευνας!» και γράφει ότι περνά στην αντεπίθεση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναθέσει σε διεθνή οίκο εμπειρογνωμόνων την έρευνα για διασφάλιση της αντικειμενικότητας. Αλλού γράφει ότι είναι μεγάλο το ενδιαφέρον της TOTAL για επέκταση των δραστηριοτήτων της στην κυπριακή ΑΟΖ. Επίσης η «Α» σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι υιοθετούνται μέτρα για την φυγοστρατία με σύσταση νέας επιτροπής για εξέταση των στρατιωτών.

Ο «Πολίτης» κάτω από τον τίτλο «Στρίμωγμα Κομισιόν για εκποιήσεις» αναφέρει στο κύριό του θέμα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντοπίζει τα αίτια της αποτυχίας του Συνεργατισμού στην κακή διακυβέρνηση και στα εμπόδια στο νομικό πλαίσιο για τα ΜΕΔ. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο ΚΟΑ αγόρασε υπηρεσίες ασφαλείας για ελέγχους σε αθλητικούς χώρους και τα πρώτα ευρήματα κατέληξαν σε πειθαρχικές έρευνες. Επίσης ο «Π» προβάλλει την εγκατάσταση του μουσειακού αεροσκάφους του Νοράτλας στον Τύμβο μετά τις πρόσφατες ανασκαφές στην περιοχή.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριό του θέμα «Πολλά τα μέτωπα του deal» γράφει ότι ανακατατάξεις φέρνει η συμφωνία για εξαγορά του Συνεργατισμού, ότι οι προκλήσεις είναι πολλές και οι διαδικασίες θα πρέπει να ολοκληρωθούν πριν το τέλος του καλοκαιριού. Αλλού αναφέρει ότι η Κύπρος κατέγραψε αύξηση στα οδικά θανατηφόρα δυστυχήματα και ότι μάλλον είναι απίθανος ο στόχος για μείωση κατά 50% των θανατηφόρων ως το 2020. Επίσης ο «Φ» προβάλλει την συνάντηση στο Προεδρικό του ΠτΔ με αντιπροσωπεία της TOTAL.

«Έπασχε η διοίκηση του Συνεργατισμού» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που αναφέρει ότι τα κόμματα καταγγέλλουν ξεπούλημα με επιδότηση και η Κομισιόν κάνει λόγο για κακή διακυβέρνηση που δεν επέτρεψε τη βιωσιμότητά του. Επίσης αναφορά γίνεται στο ΓεΣΥ και τα εναλλακτικά σενάρια που εξετάζει ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας με τους γιατρούς να ζητούν διευκρινίσεις. Αλλού η «Χ» γράφει για προκλητική τοποθέτηση του Προέδρου του Συνδέσμου Τραπεζών που μίλησε για συνδικαλιστικές προσεγγίσεις τροχοπέδη στις αλλαγές για εκσυγχρονισμό.

«Γνωρίζω τη νομοθεσία απαντά τους επικριτές του ο ΓΕ» είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος της αγγλόγλωσσης ‘’Cyprus Mail’’ που αναφέρεται στις τοποθετήσεις του Εισαγγελέα στις φωνές που ζητούν έρευνα για το Συνεργατισμό. Αλλού αναφέρει ότι η Κύπρος καταγράφει την μεγαλύτερη αύξηση στα οδικά δυστυχήματα στην ΕΕ. Επίσης η εφημερίδα προβάλλει δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης για αλλαγές στην απονομή δικαιοσύνης.

«Μετοχικές ασκήσεις στην Ελληνική» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Οικονομική Καθημερινή» που αναφέρει ότι η τράπεζα έχει διαφοροποιημένη μετοχική δομή μετά την εξαγορά του Συνεργατισμού και ότι όπως διαφαίνεται η Δήμητρα θα έχει πλειοψηφικό πακέτο. Αλλού γράφει ότι σε συζητήσεις για εξαγορά της Norwegian Air Shuttle βρίσκεται η Lufthansa. Eπίσης αναφέρεται σε είσοδο της ExxonMobil στην αγορά διαπραγμάτευσης ενεργειακών προϊόντων.

ΚΥΠΕ – Kυριακή Χριστοδούλου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
20/06/2018 07:31

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: